“Volkswagen” piesaka “Polo” krosoveru Ženēvai (+ foto)

Vācijas autobūves kompānija “Volkswagen” parādījusi trīs jaunā “Polo” krosovera koncepta attēlus, vairāk atklāt solot Ženēvas autoizstādē, kas darbu sāk nākamnedēļ.

Speciāli maskētajos attēlos redzama kompakta krosovera priekšpuse ar šauriem galvenajiem starmešiem, rombveida radiatora režģa restītēm, kvadrātveida LED dienasgaismām/miglas lukturiem un virsbūves apakšas aizsargiem.

Pagaidām ražotājs atklājis vien to, ka “Polo” krosovers izgatavots uz modernizētas MQB platformas, bet multimediju sistēma veidota pēc iestrādēm, kas izmantotas 2016.gada Lasvegasas motoršovā nodemonstrētajam “Budd-E” konceptam. Sistēmu vada ar žestiem, balsi vai pieskārieniem.

Vācu “Auto-Motor-Und-Sport” raksta, ka “Polo” krosovera sērijveida modelis, kas tirgū gaidāms nākamgad, balstīsies uz tehniku, kas tika izstrādāta 2012.gadā Brazīlijā pirmizrādi piedzīvojušajam krosoveram “Taigun”. Izstādes apmeklētājiem “Taigun” patika, tomēr sērijveida modeli “VW” neriskēja likt uz konveijera, uzskatot, ka pircējiem būs pretenzijas pret mazā bezceļnieka necilajiem izmēriem.

“Taigun” bija 3,86 m garš, bet 2,47 m garā riteņu bāze tikai par 5 cm pārsniedza mazākā sērijveida “Volkswagen” – “Up,” riteņu bāzes izmērus. “Taigun” bija iebūvēts jauns 110 ZS trīscilindru benzīna turbo motors, kas pēc ražotāja datiem patērēja 4,7 litrus uz 100 km. Bija paredzēti vēl divi atmosfēriskie benzīna motori ar 60 un 75 Zs jaudu.

Vācu interneta resurss apgalvo, ka 2017.gadā gaidāmais “Polo” krosovers būs 4,30 m garš un maksās aptuveni 16 000 eiro. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.