“Pininfarina” un “Mahindra” – itāļu dizains indiešu krosoveram

Indijas kompānija “Mahindra & Mahindra” vienojusies ar Itālijas dizaina studiju “Pininfarina” par kopēju jauna modeļa projektu, kurā slavenie dizaina meistari atbildēs par automašīnas izskatu.

Tuvākajā laikā tiks precizētas projekta detaļas – izlemts jautājums par jaunā modeļa virsbūvi, noteikti termiņi, cik ilgā laikā tas jāizstrādā un, kad paredzēts uzsākt ražošanu.

Kā atklājis “Mahindra & Mahindra” vadītājs Pavans Goenka (Pawan Goenka), kopā ar “Pininfarina” tiks izstrādāts krosovers, kas uz konveijera stāsies 2020.gadā. Tas paredzēts Indijas tirgum, kur “Mahindra” sastopas ar sīvu konkurenci no “Ford”, “Renault” un “Hyundai” puses.

2015.gada nogalē “Mahindra” iegādājās 70,06 procentus “Pininfarina” akciju, kļūstot par kontrolpaketes īpašniekiem. Indieši plāno ieguldīt 20 miljonus dizaina studijas attīstībā un cer, ka tradīcijām bagātie dizaina meistari palīdzēs “Mahindra” kļūt par svarīgu spēlētāju arī globālā tirgū.

Atgādināsim, ka 2011.gadā “Mahindra & Mahindra” iegādājās arī pie mums zināmo Dienvidkorejas autoražotāju “SSangYong”, palīdzot tam atgūties no grūtībām un saglabāt ražošanu. 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.