Šķūnī atrastais 1969.gada “Dodge” pārdots par 90 000 dolāriem (+ foto)

Aizvadītajā nedēļā “Mecum” izsolē tika pārdots siena šķūnī atrastais 1969.gada “Dodge Charger Daytona”.

Šķūnī atrastais sporta auto bija viens no skaļākajiem notikumiem, kas pērnā gada nogalē pāršalca medijus. Arī izsoles rīkotāji, ņemot vērā piedāvājuma neparasto izcelsmi un saražoto eksemplāru nelielo skaitu (503), cerēja iegūt vismaz 150-180 tūkstošus, taču automašīna bija tik bēdīgā stāvoklī, ka vairāk par 90 tūkstošiem pircēji maksāt nevēlējās.

Par šķūnī atrasto “Dodge” zināms, ka pirmais tā īpašnieks bijis kāds tiesnesis, kas to nopircis sievai. Pēc pieciem gadiem automašīna nonākusi šķūņa īpašnieka rokās, kurš par pirkumu samaksājis 1800 dolāru. 2015.gadā tā vēlreiz mainīja pierakstu un tika izlikta “Mecum” izsolē.

Automobilis ir savā ziņā unikāls – tas komplektēts ar “Dodge 440 Magnum” motoru, kas sastopams vien 1969.gada “Charger Daytona” un “R/T” versijās, trīs pakāpju automātisko pārnesumkārbu un bloķējošo diferenciāli. Pie atšķirības pazīmēm jāpieskaita kausveida sēdekļi ar galvas atbalstu un hromētais ātrumpārslēgs. Sporta auto nav daudz lietots un tā odometrs rāda 20 533 jūdzes, kas atbilst 33 000 km nobraukumam.

Lai “Dodge” savu “Charger Daytona” ar milzīgo aizmugures antispārnu un plakano degunu varētu pieteikt “Nascar” sacīkstēm, bija nepieciešams izgatavot vismaz 500 eksemplāru. Daudz pūlēties “Dodge” nevēlējās, tādēļ “Charger Daytona” konveijers tika apturēts jau pēc 503 eksemplāriem.

Šodienas acīm skatoties tas ir drīzāk pluss, jo līdz mūsdienām izdzīvojošo “Dodge Charger Daytona” skaits nevarētu būt pārāk liels. Eksperti domā, ka šī eksemplāra savešanai kārtībā būs vajadzīga liela pacietība un vismaz 100 tūkstoši dolāru.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.