Amerikāņi atjaunos “laika mašīnas” ražošanu

ASV kompānija DeLorean Motor Company plāno atjaunot kupejas DMC-12 ražošanu, kas savulaik kļuva pazīstama ar piedalīšanos kinofilmas “Atpakaļ nākotnē” uzņemšanā.

Kā liecina izdevumam Click2Houston pieejamā informācija, kupejas ražošana varētu sākties jau 2017.gadā. Tuvāko sešu gadu laikā kompānija plāno uzbūvēt 300-350 eksemplāru, ko cer realizēt, par katru automašīnu prasot līdz pat 100 000 dolāru.

90.gadu sākumā dibinātajai DeLorean Motor Company nav tiešas saistības ar vēsturisko DeLorean – Stīva Vinna vadītā kompānija  nodarbojas ar DeLorean automobiļu remontu, taču nekad nav slēpusi savu galveno mērķi – pārtapt par leģendārās kupejas ražotāju. Līdz šim tas nebija iespējams juridisku iemeslu dēļ, taču 2015.gada augustā Vinns un Džona DeLoreana atraitne Sallija nonāca pie vienošanās, kas paredz, ka biznesmenis izmaksās viņai kompensāciju. Vēl viens šķērslis ceļā uz Vinna sapni bija ASV Kongresa likums, kas aizliedza izlaist automobiļu reproducētos mūsdienu variantus iekams nav pagājuši 25 gadi kopš izlaists pēdējais oriģināla eksemplārs. 2015.gada decembrī šis likums tika atcelts, novācot vēl vienu barjeru ceļā uz DMC-12 atgriešanos.

Mūsdienu DeLorean montēs no oriģinālajām rezerves daļām, kas lielā daudzumā tika izgatavotas 80.gados un glabājās kompānijas noliktavās, taču būs arī versijas ar jaudīgākiem motoriem, ko varētu piegādāt General Motors un arī kāda cita, pagaidām vārdā neminēta kompānija.

DeLorean Motor Company atklāj, ka saremontētas un atjaunotas DeLorean kupejas cena būs 45-55 tūkstoši dolāru, bet, lai iegādātos mūsdienu variantu, klientam būs nepieciešami aptuveni 100 tūkstoši dolāru.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.