“Opel” atgriezīs dzīvē sportisko “GT”(+ foto)

“Opel” parādījis pirmos “GT Concept” attēlus. Pirmizrādi sporta auto svinēs martā gaidāmajā Ženēvas autoizstādē, bet pārdošanā nonāks nākamo divu gadu laikā.

“GT Concept” ir tipisks sporta auto saimes pārstāvis – viegla konstrukcija, garš motora pārsegs un īsas virsbūves pārkares. Pirmās paaudzes modelim izmantotie „iegremdējamie” galvenie lukturi sen vairs neatbilst drošības prasībām, tādēļ jaunais GT dzīvē raugās caur piemiegtiem jaunākās paaudzes Matrix-LED lukturiem.

Konceptam ir liela izmēra durvis, kas iestiepjas priekšējos spārnos un sarkanas priekšējās riepas, kas atgādina par vēsturisko 1928.gada “Opel” motociklu “Motoclub 500.” Automašīna iztiek bez vējstikla tīrītāja, sānu spoguļiem, ko aizstāj atpakaļskata kameras, bet elektrisko durvju atvēršanas mehānismu iedarbina, pieliekot roku skārienvirsmai uz jumta.

1000 kg smago kupeju uz priekšu dzen trīscilndru 145 ZS (205 Nm)turbo motors ar viena litra darba tilpumu. Dzinējs strādā tandēmā ar sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu, kurai ir manuālā ātrumu pārslēgšanas iespēja ar stūres taustiņslēgiem. 100 km/h “GT Concept” var sasniegt nepilnās astoņās sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 215 km/h.

Paredzams, ka “Opel GT” sērijveida modelis varētu maksāt aptuveni 25 000 eiro.

Atgādināsim, ka “Opel GT” no 1968. līdz 1973.gadam bija kupeja, otrajā variantā no 2006.gada līdz 2009.gadam – rodsters.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Opel GT pirmā paaudze Foto: Attēls no Wikipedia.com

Opel GT otrā paaudze Foto: Attēls no Wikipedia.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.