“BMW” uzsāk krosovera “X2” testus (+ foto)

“BMW” gatavojas papildināt krosoveru piedāvājumu ar jaunu modeli “X2”. Šobrīd tas redzams ziemas testos, taču jau šā gada beigās tiek solīta prezentācija, bet pārdošanā tam jānonāk 2017.gadā.

“X2” pamatā būs X1 2015.gada modelis un UKL platforma, ko izmanto arī “Mini Cooper” un 2.sērijas “Active Tourer”, savukārt dizaina jomā jaunais krosovers orientēsies sportisko “X4” un “X6” virzienā. “X2” būs zīmīgs ar liela izmēra radiatora resti, īsām virsbūves pārkarēm, slīpu kupejas tipa jumtu un spoileri tā aizmugures daļā.

Pagaidām ražotāja apstiprinātas informācijas vēl nav, tādēļ eksperti tikai izsaka minējumus, ka “X2” varētu ražot ne vien trīs, bet arī piecdurvju modifikācijā, tāpat, iespējams, ka bāzes versija būs ar priekšējo riteņu piedziņu, savukārt pilnpiedziņa – tikai par piemaksu.   

Motoru klāsts līdzināsies “X1” piedāvājumam un to pārstāvēs 2,0 litru benzīna 184; 231 ZS, kā arī 2,0 litru dīzeļdzinējs ar 150 ZS. 

Vēlāk iespējams arī hibrīda modelis, kas izmantos 2.sērijas “Active Tourer” konceptā parādīto risinājumu, kur priekšējos riteņus piedzina 1,5 litru iekšdedzes dzinējs, bet aizmugures pāri piedzina elektromotors.  

Foto: ekrānšāviņš no Motor1.com

Foto: ekrānšāviņš no Motor1.com

Foto: ekrānšāviņš no Motor1.com

Foto: ekrānšāviņš no Motor1.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.