ASV tapis 1000 zs jaudīgs “Tesla” konkurents (+ foto)

Nevadas štatā bāzētā amerikāņu-ķīniešu kompānija “Faraday Future” izgatavojusi 1000 zs jaudīga elektriskā superauto konceptu, ko parādīs Lasvegasas CES elektronikas izstādē, kas darbu sāk 9.janvārī.

“Faraday Future” ir jauna kompānija ar naudas devējiem no Ķīnas un speciālistiem, kas agrāk strādājuši ar “Tesla Motors” un “BMW” elektriskās piedziņas automobiļu projektiem.

Par “FFZERO1” nosauktajam superauto ir vienvietīga kabīne un četri elektrodzinēji ar kopējo jaudu 1000 zs, kas automašīnai ļaus sasniegt 320 km/h maksimālo ātrumu, bet paātrinājumam līdz 100 km/h pietiks ar nepilnām trīs sekundēm.  

“FFZERO1” izstrādāta speciāla modulāra platforma “Variable Platform Architecture” (VPA), kas atbalsta dažādus konstruktīvos risinājumus, piemēram, bez sarežģītām tehniskām manipulācijām iespējams pārbīdīt automobiļa asis, izbrīvējot vietu papildu akumulatoriem, uzbūvēt garāku automobili, krosoveru vai cita segmenta modeli, iekļaut konstrukcijā pilnpiedziņu.    

“FFZERO1” salonā atrodami vairāki futūristiska izskata informācijas displeji, kā arī no speciāla materiāla gatavots vadītāja sēdeklis, kas nolūkā nodrošināt lielāku komfortu novietots 45 grādu leņķī. Stūres ratā paredzēta vieta viedtālrunim, kas papildinās automašīnas multimediju iekārtas iespējas, bet tehnisko palīgasistentu skaitā iekļauta arī autopilota tehnoloģija. Faraday Future neslēpj, ka konceptam nav paredzēts turpinājums, taču uzsver, ka daļa tajā izmantoto tehnoloģiju vēlāk pārceļos uz kompānijas sērijveida modeļiem.

Ja var ticēt kompānijas pārstāvju sacītajam, tad drīzumā Nevadas štatā tiks likts pamatakmens “Faraday Future” pirmajai rūpnīcai, bet tuvāko gadu laikā ar īsu laika atstarpi tirgū jānonāk līdz pat septiņiem dažādu segmentu modeļiem. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.