Lotus Exige S nomaina Exige Sport 350 (+ foto)

Lotus pēdējā laikā neskopojas ar jaunumiem – novembrī tika prezentētas divas Elise versijas – Sport un Sport 220, kas britu kompānijas piedāvājumā nomainīs sporta auto standarta versiju un modifikāciju „S”, bet tagad atklātībai nodots Exige S pēctecis – Exige Sport 350.

Jaunais modelis ir par 51 kg vieglāks, sver tikai 1125 kg un ir vēl ātrāks. Sporta auto masu inženieriem izdevies samazināt, izmantojot (daļējs uzskaitījums): vieglāku bagāžnieka vāku, modernizētu viduskonsoli, jaunas kondicioniera detaļas un kabīnes izolācijas materiālus. Vēl 5 kg no automašīnas svara varēs nomest, ja pircējs no papildaprīkojuma saraksta izvēlēsies kaltus riteņu diskus un vēl 5 kg – ja būs gatavs piemaksāt par modernizētiem bremžu mehānismiem.

Exige Sport 350 motortelpā atrodas 3,5 litru sešu cilindru benzīna motors, kas attīsta 345 ZS (400 Nm) un strādā pārī ar sešu pakāpju manuālo vai automātisko (papildaprīkojums) pārnesumkārbu. Komplektā ar 6MK simtu sporta auto sasniedz 3,9 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 274 km/h, tandēmā ar 6AK šie rādītāji ir attiecīgi 3,8 sekundes un 261 km/h.

Jaunajam modelim modernizēta piekare, uzstādīti stingrāki amortizatori un uzlabota vadāmība. Kompānijas testu trasi britu Hetelē Exige Sport 350 nobrauc 1 minūtē 29,8 sekundēs – par 2,5 sekundēm ātrāk nekā vecais modelis. Papildaprīkojuma sarakstā bez jau minētajiem kaltajiem riteņu diskiem un vieglākiem bremžu mehānismiem, atrodams arī kondicionieris, multimediju komplekss, papildu trokšņu izolācija salonam, bremžu skavas melnā vai dzeltenā krāsā.

Eiropas tirgū Lotus Exige Sport 350 tirdzniecība sāksies 2016.gada februārī, automašīnas 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.