Īpaši retu “Aston Martin Zagato” pārdos par 16 miljoniem (+ foto)

Decembra vidū Ņujorkā tiks rīkota “RM Sotheby” izsole, kurā piedāvās īpaši retu 1962.gada “Aston Martin DB4 GT Zagato.” Savulaik tapa tikai 19 šādi automobiļi, bet izsolē piedāvātais eksemplārs ar kārtas numuru 14, ir vienīgais, kas pārdots uz Austrāliju.

Sadarbībā ar tūninga kompāniju “Zagato” izgatavotais “Aston Martin” debitēja 1960.gada Londonas autoizstādē. Aizmugurējo riteņu piedziņas kupeja bija 129 kg vieglāka par parasto “DB4” un 44 kg vieglāka nekā “GT” versija. Motortelpā atradās 3,7 litru rindas sešcilindru dzinējs ar 318 ZS jaudu, kas komplektā ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu varēja nodrošināt maksimālo ātrumu 245 km/h. 100 km/h kupeja sasniedza 6,1 sekundē.

“RM Sotheby`s” izsolē piedāvātais eksemplārs tika izgatavots 1961.gadā un pārdots uz Austrāliju biznesmenim Lurijam O`Nīlam. Automašīna piedalījās sacīkstēs un ieguva godalgotas vietas. Lielbritānijā tā atgriezās 1993.gadā, bet 2002.gadā “Carozzeria Zagato” pēc jaunā īpašnieka lūguma tai veica pilnu restaurāciju. Kopš tā laika “Zagato Aston” ir biežs viesis dažādos autotehnikas konkursos, gūstot balvas arī visaugstākā ranga izstādēs, tajā skaitā Villa d’Este, Pebble Beach un Quail.

Par “Aston Martin DB4 GT Zagato” izstādes rīkotāji cer saņemt 16 miljonus dolāru.

 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.