“Lexus RC” – divas jaunas versijas (+ foto)

Japānas autobūves kompānija “Lexus” papildinājusi kupejas “RC” versiju piedāvājumu ar diviem jauniem variantiem.

Izvēloties sportisko divdurvju kupeju, pircējs turpmāk varēs rēķināties ar divām jaunām versijām. Pirmā no tām ir versija “Lexus” RC 200t, kas aprīkota ar četru cilindru turbo motoru no krosovera “NX” 200t (244 ZS), tomēr kupejas konstrukcijā motora jauda ir par 6 ZS lielāka (250 ZS) pie tāda paša maksimālā griezes momenta kā krosoveram (350 Nm). Zināms, ka četru cilindru turbo motors strādā kombinācijā ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Otras versijas nosaukums ir “RC” 300 AWD un tā apvieno 3,5 litru sešu cilindru benzīna motoru un pilnpiedziņu. Ar sešu pakāpju manuālo transmisiju kombinētā V6 motora jauda ir 258 ZS un 320 Nm. Pilnpiedziņas sistēma komplektēta ar elektroniski vadāmu centrālo diferenciāli, kas standarta režīmā sadala griezi proporcijās 20:80 par labu aizmugures asij, bet nepieciešamības gadījumā var nodrošināt vienādu daudzumu vilkmes abām automašīnas asīm.

Pašlaik “Lexus RC” kupeja Eiropā pieejama tikai ar V8 motoru, kas attīsta 477 ZS. Vācijas tirgū versijas “RC” F cena ir 74 900 eiro.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.