Plašākai publikai atrāda jauno “Peugeot” Dakāras rallija automobili “2008 DKR16”

Šodien plašākai apskatei tika izstādīts jaunais automobilis 2008 DKR16, ar kuru Peugeot Total komanda plāno piedalīties Dienvidamerikas Dakāras rallijā.

Aizmugures piedziņas rallija automobilim, kas debiju piedzīvoja šī gada janvārī, tagad ir veikti vairāki virsbūves un jaudas uzlabojumi. Līdz ar to ir sasniegtas labākas aerodinamiskās un tehniskās īpašības, kas uzlabos caurgājamību dažādu grūtību ceļu apstākļos.

Foto: Publicitātes foto

 

Turklāt ir pilnveidota balstiekārta, panākot optimālāku smaguma sadalījumu. Pateicoties magnija diskiem un vieglāka svara Michelin riepām, ir sasniegts ievērojams svara samazinājums.

Ievērojami uzlabojumi ir veikti arī spēka agregātā: 3,0 V6 bi-turbo dīzeļdzinēja jauda tagad var sasniegt 350 Zs  un griezes moments pieaugt līdz 800 Nm, nodrošinot maksimālu dinamiku arī pie zemiem apgriezieniem.

Foto: Publicitātes foto

Peugeot Total komandu turpinās pārstāvēt pilots Stefans Peterhansens ( vienpadsmitkārtējs uzvarētājs) un Karloss Sainss (divkārtējs autorallija pasaules čempions un Dakāras rallija uzvarētājs), kā arī Kirils Desprē (piecas uzvaras Dakāras rallijā motociklu klasē). 2016. gada Dakāras rallija starts tiks dots 3. februārī. Pēc spraigās cīņas pa Argentīnas un Bolīvijas ceļiem tas beigsies 16. janvārī.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.