“Suzuki” atpērk “Volkswagen” piederošās akcijas

Japānas autoražotājs “Suzuki Motor Corp.” atpircis Vācijas autobūves koncerna “Volkswagen” īpašumā esošo gandrīz 20% akciju daļu par 460 miljardiem jenu (3,3 miljardiem eiro), paziņojis uzņēmums.

“Suzuki” gandrīz 120 miljonus akciju atpirka ceturtdien, tādējādi izbeidzot abu autoražotāju starpā esošās partnerattiecības.

Jau ziņot, ka Starptautiskā Tirdzniecības palāta pagājušajā mēnesī pieņēma lēmumu, ar kuru tika izbeigts starp “Volkswagen” un “Suzuki” četrus gadus ilgušās nesaskaņas par viņu neveiksmīgajām partnerattiecībām.

Starptautiskā Tirdzniecības palāta nolēmua, ka “Volkswagen” nepieciešams pārdot tam piederošos 19,9% “Suzuki” akciju.

“Suzuki” pirmo reizi pieprasīja “Volkswagen” pārdot akcijas 2011.gadā pēc tam, kad neveiksmi piedzīvoja plāns abiem uzņēmumiem sadarboties jaunu tehnoloģiju izstrādē.

“Volkswagen” gan no šīs prasības bija atteicies.

Abi uzņēmumi bija piekrituši sadarboties degvielu taupošu automašīnu izstrādē, taču “Suzuki” apsūdzēja “Volkswagen” par nedalīšanos informācijā, kuru tas bija solījis, bet “Volkswagen” iebilda darījumam iegādāties dīzeļdzinējus no “Fiat”.

2009.gadā panāktā vienošanās paredzēja, ka “Volkswagen” iegādājas “Suzuki” akciju daļu, tādējādi iegūstot piekļuvi Indijas tirgum mazizmēra automašīnu segmentā, kur Japānas kompānijai bija vadošās pozīcijas.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.