“Bentley Bentayga” sasniedz 301 km/h (+video)

“Bentley” ievietojis “Youtube” kanālā video, kurā kompānijas pirmais krosovers testu poligonā sasniedz 301 km/h.

Jau uzsākot darbu pie “Bentayga” projekta, “Bentley” paziņoja, ka viņu apvidus auto būs ātrākais pasaulē. Kā pierādījums tiek pasniegts video, kurā “Bentayga” ideālos apstākļos testu poligonā patiešām pārsniedz 300 km/h robežu. Ja tā, tad konkurentiem īsti nav ko likt pretī – “BMW X5 M” modifikācija var sasniegt „tikai” 275 km/h, nedaudz ātrāks ir “Porsche Cayenne Turbo S” (284 km/h). Lai spēkotos ar “Bentley Bentayga” ar to nepietiks.

Tikmēr briti veic pēdējos sagatavošanas darbus Frankfurtes autoizstādei (17.09-27.09), kur notiks “Bentayga” oficiālā prezentācija.

No agrākajām publikācijām presē zināms, ka “Bentayga” motoru klāstā būs astoņu cilindru benzīna motors, divpadsmit cilindru dīzeļdzinējs un hibrīdiekārta, kas 50 km ļaus nobraukt elektriskā režīmā. Savukārt visjaudīgākajai modifikācijai, kas redzama video, iebūvēts 6,0 litru W12 benzīna agregāts, kas attīsta 608 Zs jaudu un 900 Nm griezes momentu.

Paredzams, ka “Bentley Bentayga,” ko sāks ražot 2015.gada nogalē, kļūs par visdārgāko un visgreznāko apvidus auto modeli pasaulē un, lai arī automašīnas cena vēl nav nosaukta, eksperti domā, ka tā cena svārstīsies 200 000 eiro robežās. Gadā “Bentley” cer pārdot aptuveni 3000 eksemplāru.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.