“Toyota Mirai” sasniedz Eiropu (+ foto)

Pieci pirmie ūdeņraža auto “Toyota Mirai” eksemplāri 8. un 10.augustā ieradušies britu Bristoles un beļģu Zēbriges ostās, kas nozīmē ne tikai to, ka Eiropā tagad ir par vēl vienu videi draudzīga transportlīdzekļa modeli vairāk, bet arī to, ka “Toyota” pirmā plašām masām paredzētā ūdeņraža auto ražošana uzņem apgriezienus.

Foto: Publicitātes foto

Uz lielu skaitu “Mirai” (tulkojumā „nākotne”) piegāžu gan sākumā nevar cerēt, jo 2015.gadā ražotājs bija paredzējis izgatavot vien 400 eksemplāru. Iespējams, plāni tagad mainīti, jo jau pirmajās dienās pēc pieteikumu pieņemšanas atklāšanas (2014.gada decembris) “Toyota” saskārās ar negaidīti lielu interesi no potenciālo klientu puses, reģistrējot 1500 iesniegumu.

Foto: Publicitātes foto

“Toyota Mirai” ir četrvietīgs 4,89 m garš vidējās klases sedans, kas darbojās ar ūdeņraža un skābekļa ķīmiskā procesa rezultātā iegūtu enerģiju. 153 ZS jaudīgais motors 100 km/h ļauj sasniegt deviņās sekundēs, bet ūdeņraža tvertne, ko uzpilda nepilnās piecās minūtēs, nodrošina gaitas rezervi 480 kilometriem. “Mirai” ir videi nekaitīgs transportlīdzeklis, kas izplūdes gāzu vietā producē tīru ūdeni.

Foto: Publicitātes foto

Pašmāju tirgū “Toyota Mirai” maksā 7 miljonus 240 jēnu (61 500 dolāru), ASV – 57 500 dolāru, bet Eiropā tās cena būs 74 540 eiro (cenu informācija – 2015.gada janvāris).

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.