“Hennessey” pārdod planētas ātrāko superauto (+ foto)

Amerikāņu kompānija “Hennessey” izlikusi pārdošanā superauto “Venom GT”, kas 2013.gadā uzstādīja pasaules ātruma rekordu paātrinājumā no 0 līdz 300 km/h, paveicot to 13,63 sekundēs.

“Hennessey” uzskata, ka “Venom GT” ir arī planētas ātrākais sērijveida superauto, kas 2014.gada februārī to pierādīja praksē, uz Kenedija Kosmiskā centra pacelšanās joslas sasniedzot 435,3 km/h, kas ir par 4 km/h ātrāk nekā oficiālais pasaules rekords, kas pieder “Bugatti Veyron Super Sport”.

Foto: Publicitātes foto

Diemžēl amerikāņu sasniegums nav oficiāli atzīts, jo pēc Ginesa rekordu grāmatas noteikumiem trase jāveic divos virzienos un no abiem laikiem jāizrēķina vidējais rezultāts. “Venom GT” izdevās tikai viens brauciens, jo Kosmiskā centra vadība aizliedza pacelšanās joslu izmantot pretējā virzienā.

“Hennessey Venom GT” izgatavots uz modernizētas “Lotus Elise” platformas un apgādāts ar 1244 ZS jaudīgu astoņu cilindru twin turbo motoru. Pavisam tika izgatavoti 29, vismaz 1,2 miljonu dolāru vērtā superauto eksemplāri.

Pārdošanā izliktā rekordista cenu “Hennessey” neatklāj, norādot, ka to atklās vien tiem pircējiem, kam būs visnopietnākie nolūki.

Foto: Publicitātes foto

 

 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.