“BMW” izstrādā dzinēju ar četrām turbīnām

Bija trīs, tagad būs četras – “BMW” dīzeļdzinēju ar trīs turbīnām 2016.gadā nomainīs jauns augstas veiktspējas dīzelis ar četrām turbīnām, vēsta interneta vietne “Bimmertoday.”

Jaunais sešcilindru agregāts ar indeksu “B57” jau 2016.gadā kļūs pieejams jaunās paaudzes 7.sērijas sedanam, bet vēlāk to varētu izmantot arī 5.sērijai, “X5,” “X6” un “X7.”

Vēl vienas turbīnas iekļaušana konstrukcijā ļaus uzlabot motora veiktspēju un nodrošināt vēl ātrāku atbildes reakciju uz akseleratora pedāļa nospiešanu. Pieejamā informācija liecina, ka jaunā motora jauda būs 408 ZS, bet maksimālais griezes moments sasniegs 800 Nm. Salīdzinājumam: pašreiz 7.sērijas izmantotā trīslitru dzinēja jauda ir 265 ZS, bet maksimālais griezes moments – 625 Nm.

Jaunais motors tiks izmantots pilnpiedziņas versijām un varēs strādāt kombinācijā ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Pagaidām nav zināms, vai “BMW” grasās izmantot tradicionālās konstrukcijas turbīnas vai kompresorus ar elektropiedziņu. Pēc vienas no versijām, “BMW” izstrādā tehnoloģiju ar četriem dažāda izmēra kompresoriem, pēc otras – jaunajam motoram izmantos divas lielas un divas mazas turbīnas. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.