“Tesla Model S” simtu sasniegs 2,8 sekundēs

Elektromobiļu ražotājs “Tesla” ieviesis dažas konstruktīvas pārmaiņas sedana “Model S” uzbūvē, tajā skaitā jaunu režīmu “Ludicrous,” kas no 0 līdz 100 km/h ļaus paātrināties 2,8 sekundēs.

Piektdien (17.07) kompānijas vadītājs Elons Masks paziņoja, ka “Model S” sagatavoti trīs jaunievedumi: lielāka gaitas rezerve, versija par mazāku cenu un “Ludicrous” režīms ātrākam startam.

Ražotājs piedāvā pārveidot 85 kilovatstundu akumulatoru bateriju par 90 kWh enerģijas krātuvi, kas gaitas rezervi palielina par 24,1 km. Baterijas uzlabošana izmaksā 3000 dolāru, ir pieejama jauniem un jau esošajiem klientiem, tomēr pēdējiem E. Masks šo opciju neieteic.

Piedāvājumā ieviesta jauna “Model S” modifikācija ar 70 kilovatstundu bateriju, kas maksās 70 000 dolāru, bet klientiem, kam par visu svarīgākas elektromobiļa dinamikas īpašības, sagatavots jauns režīms “Ludicrous,” kas 100 km/h ļaus sasniegt ātrumā, kas pa spēkam vien pasaules elites klases superauto – vien 2,8 sekundēs. Tiesa, šāds uzlabojums maksā pieklājīgu summu, jo par “Ludicrous” režīmu ražotājs prasa papildu 10 000 dolāru. Līdz šim ātrākā un dārgākā “Model S” versija simtu varēja sasniegt 3,1 sekundē.

2015.gadā “Tesla Motors” plānojis piegādāt klientiem 55 000 jaunu automašīnu. Statistika liecina, ka pirmajā pusgadā pārdoti 21 537 eksemplāri, tādēļ visas cerības uz jaunu modeli, krosoveru “Model X,” kam uz konveijera jānonāk dažu tuvāko mēnešu laikā. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.