79 mašīnas no “Bertone” kolekcijas pārdos par 1 miljonu eiro (+ foto)

Bankrotējušā dizaina kompānija “Bertone” izliks pārdošanā visu sava muzeja kolekciju, plānots, ka par to varētu iegūt vismaz miljonu eiro.

Kolekcijas sākuma cena ir 1,06 miljoni eiro un 79 automašīnu skaitā ir tādi unikāli darbi kā “Lamborghini Miura” un “Countach,” “Fiat X1/9,” “Alfa Romeo Montreal,” konceptauto “Lancia Stratos Zero,” “Bertone Nivola,” “Chevrolet Ramarro” un “Jaguar B99.”

Izsoles noteikumi ir tādi, ka atsevišķus eksponātus no kolekcijas nevarēs nopirkt – tā jāiegādājas kopumā – Itālijas kultūras Ministrija to noteikusi jau 2011.gadā. Vēl vairāk – arī izvest automobiļus no Itālijas nedrīkst, tā kā cerības jāliek uz vietējiem kolekcionāriem, turklāt dažiem eksponātiem nepieciešama restaurācija. Kopā ar muzeja kolekciju pārošanā tiks izlikts arī pats “Bertone” zīmols, kas novērtēts par trīs miljoniem eiro.

“Bertone” ar problēmām cīnās visus pēdējos gadus – 2008.gadā daļu kompānijas izpirka Itālijas valdība un “Fiat,” tika veikta restrukturizācija, taču arī tas nepalīdzēja. 2014.gadā kompānija mēģināja ieinteresēt potenciālos investorus, piedāvājot savas akcijas, taču neviens sadarbības līgums tā arī netika noslēgts.

 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.