Mazda CX-5 produkcija pārsniegusi miljonu

Mazda ir sasniegusi jaunu pagrieziena punktu: no montāžas līnijas ir noripojis miljonais Mazda CX-5 eksemplārs. Uzņēmuma populārais kompaktklases automobilis aprīļa beigās ir sasniedzis šo atzīmi mazāk nekā trīsarpus gadus pēc tā ražošanas uzsākšanas 2011.gada beigās. Tikai viens autoražotāja modelis – Mazda3 – ir sasniedzis šo rādītāju vēl ātrāk.

Strauji augošajam pasaules tirgum automobilis tika piedāvāts 2012.gada februārī. Mazda pirmais kompaktklases krosovers bija arī pirmais, kas piedāvāja pilnu SKYACTIV tehnoloģiju klāstu un KODO – Kustības dvēsele dizainu. Tādējādi CX-5 aizsāka jaunu Mazda ēru, palīdzot autoražotājam nokļūt uz veiksmes ceļa.

Kopš laišanas tirgū modelis ir ieguvis vairāk nekā 60 apbalvojumu* visā pasaulē, tostarp prestižo Japānas Gada auto 2012 un 2013, kā arī vairākas labāko apvidus un krosoveru klases balvas. CX-5 bija Japānā pārdotākais apvidus automobilis 2012.gadā un ir arī Mazda populārākais modelis vairākos Eiropas tirgos, tostarp Vācijā.

„Esmu priecīgs redzēt, ka CX-5 sasniedz viena miljona atzīmi šajos trīs gados un piecos mēnešos,” sacīja CX-5 programmas vadītājs Masaši Otsuka (Masashi Otsuka). „Es vēlētos pateikties cilvēkiem visā pasaulē, kuri ir novērtējuši un atbalstījuši CX-5. Mēs esam apņēmības pilni turpināt šī modeļa uzlabošanu arī turpmāk, lai nodrošinātu, ka tā vēl joprojām ir populāra izvēle cilvēkiem ar aktīvu dzīvesveidu, kļūstot vēl pievilcīgāka arī citiem.”

Sākotnēji automobilis tika ražots Mazda Ujina rūpnīcā Hirosimā, bet tagad CX-5 tiek ražots arī Ķīnā, Krievijā, Malaizijā un Vjetnamā.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.