503 ZS “Volkswagen T1” ar “Porsche” agregātiem (+ foto)

Šveicietis Freds Bernhards uzbūvējis 503 ZS jaudīgu “Volkswagen T1” furgoniņu, ko nodēvējis par “Race Taxi” – sacīkšu taksometru. Neparastais busiņš tiks vests uz Austriju, lai piedalītos “Wörthersee 2015” tūninga festivālā.

Foto: Publicitātes foto

Projekta autors atklāj, ka pārbūve, kuras laikā sarūsējušais 1962.gadā ražotais transportieris ar 34 ZS motoru pārvērties par efektīgu un jaudīgu sacīkšu mašīnu, prasījis sešus gadus, bet materiālos vien ieguldīts vairāk nekā 80 000 franku (aptuveni 75 000 eiro).

Foto: Publicitātes foto

“Race Taxi” ir pilnībā atjaunota virsbūve, kas gan ar oriģinālu saglabā tikai vizuālo līdzību. Lai varētu tajā iebūvēt “Porsche” agregātus, virsbūvi nācās pastiept par 10 cm platumā un 21 cm garumā.

Foto: Publicitātes foto

Toties tagad par dzinējspēku gādā 3,6 litru sešu cilindru motors no “Porsche 911” 90.gadu modeļa, kas darbojas kombinācijā ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu no “Porsche 911 GT3” (1999.-2005.gads).

Foto: Publicitātes foto

Komplektā arī regulējama “Bilstein” piekare, 18 collu “BBS” riteņu diski ar 285/30 izmēra riepām, stūres iekārtas detaļas, pedāļi un bremžu elementi no “Porsche 993.” Pateicoties plašam oglekļa šķiedras detaļu pielietojumam busiņs svars nepārsniedz 1500 kg. Autors stāsta, ka furgoniņa jumts, kas tapis 70 stundu laikā, ir pilnībā izgatavots no karbona un sver par 30 kg mazāk nekā oriģināls.

Foto: Publicitātes foto

Svara samazināšanas nolūkā salonā nav nekāda apšuvuma vai skaņas izolācijas materiāla – vien mērinstrumenti, sporta sēdekļi un drošības karkass.

Foto: Publicitātes foto

No vietas līdz simtam šveicieša busiņš paātrinās piecās sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 230 km/h. 

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.