Gaisa spilvenu problēmu dēļ “Toyota” un “Nissan” pasaulē atsauc 6,5 miljonus automašīnu

Japānas autobūves kompānijas “Toyota Motor Corp.” un “Nissan Motor Co.” trešdien paziņoja, ka pasaulē atsauc aptuveni 6,5 miljonus automašīnu saistībā ar iespējamām problēmām ar Japānas uzņēmuma “Takata” ražotiem gaisa spilveniem.

“Toyota” norāda, ka uzņēmums pasaulē atsauc piecus miljonus automašīnu, šim atsaukumam aptverot 35 modeļus, kas ražoti laika periodā no 2003.gada marta līdz 2007.gada novembrim.

Toyota Foto: iAuto.lv

Autoražotājs ziņo, ka šis atsaukums ietekmēs 1,35 miljonus automašīnu Japānā, 637 000 ASV un 1,26 miljonus automobiļu Eiropā.

Savukārt “Nissan” pavēstīja, ka atsauc 1,56 miljonus automobiļu. Uzņēmuma atsaukums aptver modeļus, kas ražoti no 2004.gada līdz 2008.gadam.

“Tas ietekmēs vairākus mūsu tirgus, tostarp Japānu, Eiropu un Ziemeļameriku,” sacīja “Nissan” preses pārstāvis, piebilstot, ka pārsprāgšanas risks ir viena no problēmām, kas skārusi defektīvos gaisa spilvenus.

Nissan Foto: iAuto.lv

Kā ziņots, pasaulē atsaukti jau vairāk nekā 20 miljoni automašīnu no pasaulē lielākajiem autoražotājiem saistībā ar riskiem, ka “Takata” ražotie gaisa spilveni var piepūsties ar pārmērīgi lielu spēku un pārsprāgt, automašīnā izraisot iespējamu nāvīgu atlūzu izplatīšanos.

Tiek lēsts, ka šīs problēmas dēļ pasaulē bojā gājuši vismaz pieci cilvēki.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.