“Bugatti Chiron” varēs sasniegt 463 km/h (+ foto, video)

“Bugatti Veyron” ir izpārdots, taču ekskluzīvas un jaudīgas tehnikas cienītājiem nenāksies skumt – jau 2016.gadā klāt būs jaunais superauto “Chiron,” kas spēs sasniegt 463 km/h.

Britu izdevums “Carmagazine” uzzinājis jaunās supermašīnas motora jaudu un tehniskos datus, kas izrādās, ir vēl daudz iespaidīgāki nekā “Veyron” (versija “Super Sport”: 1200 ZS;431 km/h), kuru nevienam tā arī neizdevās gāzt no pasaulē ātrākā sērijveida automobiļa troņa.

Kā raksta minētais interneta izdevums, “Chiron” 16 cilindru motors attīstīs 1500 ZS un 1498 Nm, kas jaunajam ātruma karalim 100 km/h ļaus sasniegt divu sekunžu laikā. Maksimālais ātrums būs 463 km/h, kas visus sekotājus atstās tālu aizmugurē. Strādājot pie jaunā projekta ražotājs centies domāt arī par degvielas patēriņu (cik nu tas iespējams), tādēļ “Chiron” konstrukcijā būs gan degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēma, gan cilindru atslēgšanas tehnoloģija.   

Zināms apstiprinājums tam, ka Bugatti jaunais projekts virzās pēc noteiktā plāna, ir aizvadītajā nedēļā uzņemtais video, kurā jaunais superauto (“Veyron mule”) redzams pārbaudot tehniku Nirburgringas trasē.

Vēl tikai piebildīsim, ka savu nosaukumu “Chiron” aizguvis no autosporta leģendas – Luija Širona (Louis Chiron (1899-1979)), kurš 20. – 30.gados franču kompānijai izcīnīja lielāko uzvaru skaitu, vēlāk 56 gadu vecumā kļūstot par vecāko Pirmās formulas pilotu. 

Bugatti Chiron – Autobild.de mākslinieka interpretācija Foto: Autobild.de

Bugatti Chiron – Autobild.de mākslinieka interpretācija Foto: Autobild.de

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.