“Lada XRAY” krosovers: “AvtoVAZ” motori, franču kārbas (+ foto)

“AvtoVAZ” atklājusi jaunu informāciju par kompānijas vēsturē pirmo krosoveru, kas uz konveijera nonāks 2015.gada decembrī.

Kā vēsta krievu valodā rakstošie interneta mediji, krosovers, kas tiek izstrādāts uz B0 platformas, tiks komplektēts ar “AvtoVAZ” motoriem. Bāzes versijai uzstādīs 1,6 litru benzīna motoru ar 106 ZS jaudu (pazīstams no “Kalina” un “Priora”), bet pārī ar to strādās  franču ražojuma transmisija.

Jaudīgākie “XRAY” varianti saņems spēka agregātu ar 123 ZS jaudu. Kombinācijā ar šādu motoru krosovers 100 km/h sasniegs 10,2 sekundēs, bet maksimālais ātrums būs 187 km/h. Pa vidu abiem minētajiem dzinējiem nostāsies 114 ZS jaudīgs 1,6 litru motors, ko “AvtoVAZ” izgatavo pēc “Renault-Nissan” licences.

Drīzumā uz “Renault Sandero” bāzes izstrādāto krosoveru gaida nopietns eksāmens EuroNCAP testos. “AvtoVAZ” ir pārliecināti, ka viņu ražojums saņems ne mazāk par trim zvaigznēm no piecām iespējamām.

Krosovera ražošanu Volgas autorūpnīca uzsāks 2015.gada 15.decembrī. Šobrīd tiek lēsts, ka automobiļa cenu diapazons svārstīsies 500-600 tūkstošu rubļu robežās (EUR  9580-11 500).

Izgatavota pirmā XRAY krosovera virsbūve Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.