Par 24,3% palielinājies auto spoguļu zādzību skaits

2014.gadā spoguļu zādzību skaits ir būtiski pieaudzis, un kopumā pērn tika nozagti 3143auto spoguļi, kas ir par 24,3% vairāk nekā 2013.gadā, liecina uzņēmuma SIA “Autonams” apkopotie dati.

Kā aģentūrai LETA skaidro uzņēmumā, apzagtāko automašīnu marku topa augšgalā joprojām pārliecinošs līderis ir “BMW” markas auto. Lielas izmaiņas vērojamas “Volkswagen” markas auto statistikā, kuru apzagto auto skaits ir gandrīz dubultojies un no topa astotās vietas ierindojas piektajā, nomainot “Toyota” markas auto. Otrajā vietā ierindojusies “Mercedes Benz”, trešajā – “Lexus”, bet ceturtajā “Audi”.

2014.gadā novērota tendence, ka auto spoguļu zagļi sākuši vairāk iecienīt apvidus auto modeļus, kā “BMW X5”, “Lexus RX” džipi, “BMW X6”, “Porsche Cayenne” un “Mercedes Benz ML” modeļu auto.

“Autonama” valdes loceklis Edvīns Panders informē, ka autovadītājiem ir jāpievērš papildu uzmanība ne tikai saviemauto, bet arī to viegli pieejamajām detaļām – spoguļiem. Lai savas automašīnas spoguļus zagļu acīs padarītu mazāk vērtīgus, viņš iesaka spoguļus marķēt. Marķētus spoguļus ir grūtāk realizēt, jo tos var pierādīt kā zagtus, līdz ar to draud kriminālatbildība.

“Autonams” jau 20 gadus piedāvā auto aizsardzības, GPS uzraudzības un autogāzes risinājumus. “Autonama” speciālisti kopš darbības sākšanas 1994.gadā aprīkojuši vairāk nekā 78 500 automašīnas. Uzņēmumam ir ilgstoša sadarbība ar Valsts policiju, un visi marķētie transportlīdzekļi nonāk policijas datubāzēs, kas ļauj identificēt to izcelsmi pārbaužu laikā.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.