CSDD Biķernieku trasē piedāvā bezmaksas drošas ziemas braukšanas konsultācijas

No šodienas Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) Biķernieku trasē jebkuram interesentam piedāvā bezmaksas drošas ziemas braukšanas konsultācijas, aģentūru LETA informēja direkcijā.

Ikviens autovadītājs ir aicināts pārbaudīt savas braukšanas prasmes un iemaņas, kā arī sava automobiļa un tā riepu uzvedību mainīgos ziemas laika apstākļos.

Nodarbību dalībniekiem tikšot skaidroti drošas braukšanas pamati, veidota izpratne par bremzēšanas ceļa garumu, to ietekmējošiem faktoriem ziemas apstākļos, par šķēršļu apbraukšanu un par to, kā izvairīties no sadursmes, ja bremzēšanas ceļš ir nepietiekams. Tāpat interesentiem individuāli tikšot sniegts skaidrojums par auto riepu stāvokli, to izvēli atbilstoši ikdienas braukšanas stilam.

Drošas braukšanas eksperts Normunds Lagzdiņš skaidro, ka tas nebūs izklaides brauciens, bet noderīga un praktiska informācija jebkuram autovadītājam, lai spētu uz ceļa izšķirošā brīdī pieņemt pareizo lēmumu.

Nodarbības ilgums būs viena stunda, un tajās drīkst piedalīties jebkurš autovadītāja ar savu transportlīdzekli, kurš aprīkots ar ziemas riepām, kuram ir derīga tehniskā apskate un obligātā civiltiesiskā apdrošināšana. Vēlams uz nodarbību ierasties ērtos, braukšanai atbilstošos apavos un ērtā apģērbā.

Dalībnieku reģistrācija notiks pie Biķernieku kompleksās sporta bāzes (BKSB) biroja, Eizenšteina ielā 2, un iebraukšana trasē paredzēta pa 8.vārtiem.

Par turpmākajām ziemas braukšanas nodarbībām informācija tiks sniegta “www.bksb.lv”, kā arī sociālajos tīklos.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.