Līdz janvāra beigām plāno uzstādīt sešus fotoradarus

Līdz janvāra beigām darba režīmā varētu sākt darboties seši stacionārie fotoradari, aģentūrai LETA pastāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Jānis Aizpors.

Pērn 9.decembrī uz Ventspils šosejas pie Varkaļu kanāla sākta pirmā stacionārā fotoradara uzstādīšana testa režīmā. Tobrīd CSDD paziņoja, ka līdz gada beigām normālā režīmā varētu sākt darboties aptuveni pieci stacionārie fotoradari.

Aizpors aģentūrai LETA skaidroja, ka fotoradaru ieviešanas projekts ir pietiekami apjomīgs, tāpēc joprojām notiek radaru testēšana un citu problēmu novēršana, jo šajā procesā kļūdas nedrīkst notikt.

Foto: iAuto.lv

Nākamnedēļ Latvijā ieradīsies radaru ražotāju pārstāvji, ar kuriem notiks konsultācijas par mērierīču darbību. Plānots, ka līdz janvāra beigām darba režīmā sāks darboties sešas mērierīces, taču CSDD sola sniegt laikus informāciju par radaru darbības sākumu, lai šoferi varētu tam sagatavoties.

Pērn rudenī CSDD rīkotajā konkursā par 16 Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi uzvarēja uzņēmums “Reck”. Iepirkuma līgumcena ir 896 786 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Fotoradaru iepirkumam bija vēl otra daļa, kas paredzēja, ka valsts iegādāsies četras transportlīdzekļu ātruma kontroles stacionārās iekārtas ar lāzera skeneri. Šajā daļā konkurss ir pārtraukts, jo iesniegtie piedāvājumi neatbilda CSDD izvirzītajām tehniskajām prasībām.

Tagad CSDD plāno izsludināt jaunu iepirkuma konkursu par šo četru mērierīču iegādi.

Savukārt iepriekš citā konkursā tika izvēlēts uzņēmums, kas radaru atrašanās vietām pievadīs elektrolīnijas. Konkursā uzvarēja uzņēmums “Citrus Solutions”. Šim uzņēmumam bija vienīgais nolikuma prasībām atbilstošais piedāvājums, bet piedāvātā līgumcena bija 119 729 eiro.

Privātā komersanta “Vitronic” fotoradari no Latvijas ceļiem tika noņemti 2012.gada decembrī, savukārt Valstspolicija izmanto savus 2008.gadā iegādātos četrus pārvietojamos fotoradarus.

Lielākā daļa no 20 jaunajiem stacionārajiem fotoradariem atradīsies Rīgā un tās apkārtnē, liecina CSDD mājaslapā publiskotā karte.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.