Arī šorīt braukšanas apstākļi pa daudziem ceļiem kritiski

Arī šorīt braukšanas apstākļi pa daudziem Latvijas ceļiem ir kritiski, kā rezultātā jau notikušas vairākas avārijas, aģentūrai LETA atzina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Glābēji šorīt jau no plkst.6 bieži saņem izsaukumus steigties palīgā uz ceļu satiksmes negadījumu vietām. Piemēram, glābēji devušies uz izsaukumu Amatas novadā, kur grāvī ieslīdējušas divas mašīnas, no vienas no kurām cietušo nepieciešams atbrīvot ar speciālo instrumentu palīdzību. Pēc glābēju teiktā, ceļš avārijas vietā esot tik slidens, ka uz tā ir pat grūti nostāvēt, par ko informēti arī atbildīgie par ceļa uzturēšanu.

Tāpat vairākas mašīnas ieslīdējušas grāvī no Vidzemes šosejas Garkalnes novadā, īsi pirms Garkalnes. Savukārt uz Tallinas šosejas Salacgrīvas novadā notikusi avārija, kurā iesaistītas trīs automašīnas.

Arī “Latvijas Valsts ceļi” brīdina, ka mainīgo laika apstākļu dēļ uz valsts autoceļiem ir izveidojušies apgrūtināti braukšanas apstākļi visā Latvijā. Lai arī gaisa temperatūra ir virs nulles, šorīt daudzviet uz galvenajiem un reģionālajiem ceļiem ir izveidojies apledojums jeb tā sauktais melnais ledus, kuru ir īpaši grūti pamanīt. Apledojuma dēļ jau ir notikuši vairāki satiksmes negadījumi.

Patlaban ceļu uzturēšanas darbos ir iesaistītas kopumā 40 uzņēmuma ziemas dienesta tehnikas vienības. Tās slideno posmu kaisīšanu sāka jau ap plkst.4 rītā.

Pašlaik īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Tallinas šoseju visā tās garumā. Brīdinājumus par īpaši apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem ceļu uzturētāji līdz šim ir izplatījuši ļoti reti. Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Vidzemes un Valmieras šoseju visā to garumā, pa Smiltenes-Gulbenes šoseju, pa Gulbenes-Madonas šoseju, pa Daugavpils šoseju no Rīgas līdz Lielvārdei, pa Rīgas apvedceļu, pa Bauskas šoseju no Iecavas līdz Lietuvas robežai, pa Jelgavas šoseju no Jelgavas līdz Lietuvas robežai, pa lielāko daļu Liepājas šosejas, pa Ventspils šoseju no Rīgas līdz Strazdei, no Talsiem līdz Ventspilij, kā arī pa Kandavas-Kuldīgas šoseju.

Uz Tallinas šosejas ceļu kaisītājs strādā posmā no Rīgas līdz Saulkrastiem, bet posmā no Saulkrastiem līdz Ainažiem ceļu apstrādā divas tehnikas vienības.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojums konstatēts Ogres, Rīgas, Kuldīgas, Liepājas, Talsu un Ventspils apkaimē, savukārt pa vietējas nozīmes ceļiem slikti braukšanas apstākļi ir visā Latvijā. Mazie ceļi ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu, līdz ar to, iestājoties siltākam laikam, kā arī lietus un slapjā sniega ietekmē uz tiem veidojas atkala un tie ir ļoti slideni.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem, izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu.

Foto: iAuto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.