Braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem pārsvarā ir apgrūtināta (+ video)

Va/s Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt sniega dēļ, braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem pārsvarā ir apgrūtināta. Lielākajā daļā valsts teritorijas snieg, Kurzemē vietām līst, gaisa temperatūra no +2ºC līdz-6ºC. Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā gaidāms sniegs, kas pāries slapjā sniegā un lietū.

Foto: Ekrānšāviņs no lvceli.lv

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apmierinoši sekojošos ceļa posmos:

  •               Liepājas virzienā no Saldus – Liepājai;
  •               Ventspils virzienā no Talsiem – Usmai un Popes – Ventspilij;
  •               Rucavas virzienā no Liepājas – Rucavai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoša braukšana ir Kuldīgas un Liepājas apkaimēs.

Šodien ceļu uzturēšanas darbos ir iesaistītas 191 va/s Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veica slideno posmu kaisīšanu un ceļu attīrīšanu no sniega jau no četriem rītā.

Jāatceras, ka ceļu uzturētāju darbība nevar novērst ceļu apledošanu, bet gan vērsta uz bīstamo braukšanas apstākļu uzlabošanu normatīvajā laikā, tāpēc jārēķinās ar to, ka faktiskā satiksmes situācija ziemā var mainīties ļoti strauji.

Aicinām autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.