Uzmanību – pirmais sniegs

Meteoroloģiskā prognoze liecina par to, ka naktī uz piektdienu iespējams pirmais sniegs. Turpmāk laika apstākļi arvien biežāk atgādinās par ziemas tuvošanos, iespējama ceļu brauktuves apledošana. Turklāt šajā laikā aktīva satiksme notiek diennakts tumšajā laikā, rīta un vakara stundās, tāpēc īpaša vērība jāpievērš gan ceļa stāvoklim, gan gājējiem.

Foto: iAuto

Lai veiksmīgi pielāgotos braukšanai ziemas apstākļos un nepakļautu sevi un citus paaugstinātam riskam, ir jāmaina savi vasaras braukšanas paradumi un jāpielāgojas ziemas apstākļiem. Tāpēc aicinām autovadītājus pārliecināties par to, ka automašīna ir atbilstošā tehniskajā stāvoklī, īpaši pievēršot uzmanību riepu stāvoklim un gaismu regulējumam. Atgādinām, ka no 1.decembra līdz 1.martam automašīnām ir jābūt aprīkotām ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.

Drošas braukšanas pamatprincipu ievērošanai ir īpaša nozīme. Auto vadīšanas manierei jābūt tādai, kas ļauj laicīgi saskatīt potenciāli bīstamu satiksmes situāciju, paredzēt tās attīstību un pieņemt pareizu lēmumu tās novēršanai. Jāizvairās no straujas manevrēšanas un jāizvēlas ceļa un laika apstākļiem atbilstošs braukšanas ātrums.

Darbiem valsts autoceļu tīklā 2014./2015.g. ziemas sezonā Va/s ”Latvijas autoceļu uzturētājs” sagatavojis nepieciešamo spectehniku un ceļu apstrādes materiālu krājumus. Kopumā valsts autoceļu uzturēšanas līmenis šoziem plānots līdzvērtīgs pēdējos gados nodrošinātajam.

Jāatceras to, ka ceļu uzturētāju darbība nevar novērst ceļu apledošanu, bet gan vērsta uz pēc iespējas ātrāku braukšanas apstākļu uzlabošanu, tāpēc jārēķinās ar to kā faktiskā satiksmes situācija ziemā var mainīties ļoti strauji.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.