Zog premium auto lukturus (+ foto)

Pēdējo mēnešu laikā vērojama tendence no luksus automašīnām zagt lukturus. Trīs mēnešu laikā If Apdrošināšanā pieteikti pieci KASKO gadījumi, kad automašīnām “Porsche Cayenne” nozagti lukturi. Vidējā atlīdzība par “Porsche Cayenne” lukturu nomaiņu ir 2 900 eiro.

Porsche Cayenne Foto: Publicitātes attēls

Divos gadījumos no iepriekšminētajām zādzībām, ar nelielu laika distanci Rīgā apzagts viens un tas pats auto. Automašīnai nodarīto zaudējumu kopējā summa ir gandrīz 9 000 eiro, kurā ietilpst gan jaunu kseona lukturu iegāde, gan zādzību laikā sabojātās virsbūves remonts.

“Auto lukturi pēdējo mēnešu laikā ir tā luksusa auto detaļu kategorija, kuras zagļi iemācījušies nozagt, netērējot daudz laika, un nereti auto apzog arī vietās, kurās tiek veikta videonovērošana. Tāpēc luksusa auto īpašniekiem iesakām apsvērt arī lukturu marķēšanu un rūpīgi izvērtēt vietas, kurās auto tiek atstāts. Visbiežāk lukturi tiek zagti, tos vienkārši noskrūvējot vai noņemot. Reizēm, lai nesabojātu lukturus un būtu iespējams tos realizēt, zagļi tos izgriež no automašīnas plastmasas virsbūves. Statistika liecina, ka zagļi iecienījuši arī Volkswagen Touareg auto lukturus, kuru nomaiņa vidēji izmaksā 3000 eiro. If Apdrošināšana dati liecina, ka no auto detaļām tiek zagtas arī dekoratīvās uzlikas (moldingi) un atpakaļgaitas sensori,” informē If Apdrošināšana Transporta atlīdzību daļas vadītājs Pāvels Valainis.

Ik pa laikam notiek kampaņveidīga to vai citu auto detaļu vai konkrētu auto marku apzagšana. Ir piedzīvots konkrētu auto marku – BMW, Volvo un citu – auto spoguļu zādzību skaita pieaugums, tikuši zagti arī Toyota RAV aizmugurējie rezerves riteņi un citu auto marku detaļas, kuras, visticamāk, tiek zagtas, pildot konkrētu “pasūtījumu”.

BMW X6 Foto: Publicitātes attēls

Lai dotu savu pienesumu pienesumu nelegālā tirgus „apgrozījuma” mazināšanā, If Apdrošināšana kopš šī gada marta bezmaksas auto spoguļu marķēšanu piedāvā visu modeļu BMW un Mercedes-Benz, arī Lexus RX un Porsche Cayenne, Audi Q sērijas krosoveriem, kā arī Toyota Land Cruiser automašīnām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.