Satiksmes un valsts autoceļu aktualitātes

Valsts autoceļu tīklā turpinās aktīva remontdarbu sezona, tāpēc ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

Rīgas apkārtnē būtiski satiksmes ierobežojumi ir ieviest uz Rīgas HES tilta Rīgas apvedceļā (A5) pār Daugavu, kur satiksmi regulē ar luksoforiem. Satiksmi ar luksoforiem regulē arī uz autoceļa Rīga–Carnikava–Ādaži (P1) pie Garciema. Abos šajos remontposmos sastrēgumu gadījumā satiksmes organizēšanai tiek piesaistīti regulētāji, kas nodrošina raitāku satiksmi, taču, lai šos posmus šķērsotu, ir jārēķinās ar papildu laiku ceļā.

Latgalē ievērojami seguma rekonstrukcijas darbi turpinās uz autoceļa A12 Jēkabpils–Rēzekne–Ludza–Krievijas robeža (Terehova) aptuveni 24 km garumā no Viļāniem līdz Rēzeknei. Kopumā šajā būvobjektā ir seši luksoforu posmi un, lai to šķērsotu, būs nepieciešama vairāk nekā pusstunda.

Kurzemes pusē uz Ventspils šosejas (A10) pie Talsiem būvdarbi noris 23 km garumā un posma šķērsošana prasa lieku pusstundu, savukārt Ventspils novadā remontposmu var šķērsot divdesmit minūtēs. Savukārt uz Liepājas šosejas (A9) rekonstrukcijas darbi turpinās posmā no Vecpils pagasta līdz Grobiņai. Šajā būvobjektā ir deviņi luksoforu posmi, kas prasīs ceļā papildu 40 minūtes. Liepājas ceļā šonedēļ ir sākušies darbi arī Skrundā.

Zemgalē satiksme ir ierobežota aiz Jelgavas uz autoceļa Rīga–Jelgava–Lietuvas robeža (Meitene) (A8) gandrīz 30 km garumā līdz pat Lietuvas robežai. Arī šī posma izbraukšanai jārēķinās ar liekām 40 minūtēm.

Valmieras virzienā uz autoceļa Inčukalns–Valmiera–Igaunijas robeža (Valka) (A3) remontdarbi turpinās Straupes un Vaidavas pagastos. Abu posmu šķērsošana prasīs stundas ceturksni.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.