16.augustā notiks gada lielākais retro spēkratu salidojums Latvijā – „Rīga Retro 2014”

Sestdien, 2014.gada 16.augustā, Rīgas svētku ietvaros Latvijas Antīko automobiļu klubs un Rīgas Motormuzejs rīko starptautisko seno spēkratu salidojumu „Rīga Retro 2014”.

Ar parādes braucienu pa Rīgas ielām un bulvāriem tiks atklāts gada vērienīgākais seno spēkratu salidojums „Rīga Retro 2014”. Parādes brauciens jau kļuvis par tradīciju un tas vienmēr izraisa lielu interesi un sajūsmu Rīgas iedzīvotāju un viesu vidū. Starts parādes braucienam tiks dots pulksten 12:30 Biķernieku trasē, no kuras automobiļi izbrauks uz Šmerļa ielu. Tālāk senie spēkrati pa Rīgas ielām – Brīvības ielu, Raiņa bulvāri, 13.janvāra ielu dosies līdz pat 11.novembra krastmalai, kur no pulksten 13:00 līdz 15:00 notiks retro auto izstāde.

Foto: Publicitātes attēls

Pēc izstādes parādes dalībnieki caur Vecrīgu dosies uz Spilves lidlauku, kur piedalīsies lidlauka 60 gadu jubilejas pasākumā. Lidlauka teritorijā paredzēta plašāka Antīko automobiļu kluba biedru tehnikas izstāde, kā arī vēsturisko un moderno sporta auto un moto demonstrējumi. Būs iespēja apmeklē Aviācijas muzeja kolekciju Spilves lidlauka ēkā un iepazīties ar lidlauka teritorijā izvietotajiem aviācijas eksponātiem.

Foto: iAuto

Šogad seno spēkratu salidojums „Rīga Retro 2014” pulcēs aptuveni 100 senos automobiļus un motociklus, no kuriem daudzi ir patiesi unikāli un reti sastopami eksemplāri. Pirmo reizi plašākai publikai tiks izrādīts profesionāli restaurētais 1931.gada BMW Dixi DA4. Šogad visvecākais Vintage klases automobilis, kas piedalīsies braucienā, būs motosporta veterāna un AAK biedra Alfrēda Zamocka 1923.gada Oldsmobile 30A. Skatītājiem būs iespēja novērtēt arī vairākkārtēju elegances konkursu uzvarētāju – 1960.gada Cadillac Series 62 Convertible, kas tiek uzskatīts par ASV auto industrijas zvaigžņu ēras pārstāvi. Bagātīgi pārstāvēts būs 20.gadsimta 20-to un 30-to gadu mijā būvēto spēkratu klāsts, kā arī pēckara Rietumeiropā un ASV ražotie automobiļi un, protams, padomju klasika.

Pasākumā piedalās seno spēkratu entuziasti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm. Igaunijas viesi priecēs „Rīga Retro 2014” apmeklētājus ar 1960.gada otrās paaudzes Rolls Royce Silver Cloud, kā arī līdz šim Latvijā iepriekš neredzētu 60-to gadu sporta auto Ferrari 250 GTE.

Foto: iAuto

Šogad Rīgas Motormuzeju seno spēkratu braucienā „Rīga Retro 2014″ pārstāvēs trīs automobiļi – Ferdinanda Porsche radītais kulta auto Volkswagen „vabolīte”, pirmais sērijveidā ražotais auto ar priekšpiedziņu Citroën Traction Avant, kā arī elegantais 7-vietīgais 30. gadu limuzīns Chevrolet Master mod. DA. Šos un daudzus citus muzeja senos spēkratus Rīgas Motormuzeja ēkas rekonstrukcijas laikā iespējams apskatīt muzeja pagaidu telpās, Krustkalnos, Ķekavas novadā. 

Foto: iAuto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.