Brīvdienās daudz cietušu velosipēdistu un motociklistu (+ video)

Nedēļas nogalē Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā ievesti 15 dažādos negadījumos cietuši velosipēdisti un motociklisti, kas ir krass pieaugums, aģentūru LETA informēja slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova.

Slimnīcas Neatliekamās palīdzības un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs stāsta, ka augusta pirmās nedēļas laikā slimnīcā tika ievesti 13 šādi pacienti, bet šajās brīvdienās to bijis 15, kas ir daudz.

Piemēram, svētdien slimnīcā ievesti divi motocikla avārijā cietuši aptuveni 20 gadus veci jaunieši. Višņakovs stāsta, ka smagāk cietusi līdzbraucēja, kurai konstatēts smags vaļējs apakšstilba abu kaulu lūzums ar mīksto audu defektu, un mediķi cīnās par viņas kājas saglabāšanu.

Abi cietušie bija braukuši bez īpašā motociklistu aizsargtērpa, līdz ar to tipiski, motociklam krītot uz sāna, vissmagāk cieš tieši kājas, kas tiek piespiestas pie asfalta, un inerces rezultātā, vēl vairākus metrus slīdot, turpinās traumatizācija, skaidro mediķis.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola aģentūrai LETA sacīja, ka dienesta ārstiem bieži nākas sniegt palīdzību pieaugušajiem – velosipēdistiem un motociklistiem -, kuri cieš sadursmē ar automašīnu. Šādos negadījumos visbiežāk tiek gūti lūzumi un dažādu ķermeņa daļu smagi ievainojumi, tostarp iekšējo orgānu traumas. Savukārt bērni-velosipēdisti biežāk savainojas, strauji bremzējot un nokrītot, kā arī izbraucot priekšā automašīnai krustojumā. Smagākās traumas tiek gūtas, krītot pāri stūrei vai atsitoties pret to ar vēderu, stāsta Vītola.

Vakar Kurzemē mediķi snieguši palīdzību 26 gadus vecam velosipēdistam, kurš lauzis roku, izvairoties no automašīnas un nokrītot. Savukārt Rīgas reģionā palīdzēts 78 gadus vecam velosipēdistam, kurš guvis smadzeņu satricinājumu un iekšējo orgānu savainojumus, kad viņu aizķērusi automašīna.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.