Taurupes traģiskās avārijas brīdī šoferis bijis 2,36 promiļu reibumā (+ video)

Valsts policijā saņemtie ekspertīžu rezultāti liecina, ka marta sākumā Taurupē notikušās traģiskās avārijas brīdī šoferis pie stūres atradies 2,36 promiļu reibumā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

11.marta rītā autoceļa Taurupe- Zaube 5.kilometrā notika traģiska avārija. Automašīnas “Audi 100” vadītājs netika galā ar automašīnas vadību, nobrauca no ceļa un ietriecās kokos.

Avārijas rezultātā bojā gāja seši cilvēki. Ekspertīžu laikā noskaidrots, ka spēcīgā reibumā bija ne vien automašīnas vadītājs, bet arī vairāki pasažieri. Lielākais konstatētais reibums ir 3,26 promiles.

Pie stūres bija 1990.gadā dzimis Taurupes iedzīvotājs, kurš nesen bija atgriezies no ārvalstīm, savukārt viņa blakussēdētāja bija 1995.gadā dzimusi Nītaures pagasta iedzīvotāja.

Automašīnā atradās vēl trīs taurupieši – 1986.gadā dzimis jaunietis, 1974.gadā dzimis vīrietis un šī vīrieša 1996.gadā dzimušais dēls. Sestais bojāgājušais ir 1995.gadā dzimis Zaubes iedzīvotājs.

Foto: Publicitātes attēls

Kā norāda Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs, ekspertīzes apstiprina jau iepriekš izteiktās bažas par autovadītāju bezatbildību.

“Īpaši traģiski, ka autovadītāji, kuri bezatbildīgi izturas pret auto vadīšanu, sēžas pie stūres alkohola reibumā un būtiski pārkāpj ātrumu, apdraud ne vien sevi, bet arī savus līdzbraucējus un citus satiksmes dalībniekus. Īpaši spilgts piemērs tam ir nesenie traģiskie ceļu satiksmes negadījumi, kuros vienlaicīgi bojā gājuši vairāki cilvēki,” norāda Velšs.

Foto: Publicitātes attēls

Neskatoties uz to, ka kopējais ceļu satiksmes negadījumu skaits ir samazinājies, šogad piecos mēnešos gājuši bojā jau 70 cilvēki, kas ir par 20 vairāk nekā pērn identiskā laika posmā.

Bojā gājušo cilvēku skaits ir palielinājies uz to negadījumu rēķina, kuru laikā gājušas vairākas personas. Kā piemēri minami ne tikai Taurupes avārija, bet arī negadījums Jūrmalā, kura rezultātā bojā gāja četri jaunieši.

Šogad palielinājies ir arī mirušo gājēju skaits. Ja pagājušā gada piecos mēnešos mira 18 gājēji, tad šogad to skaits jau sasniedzis 26. Gandrīz nemainīgs ir palicis ceļu satiksmes negadījumos ievainoto cilvēku skaits – 2013. gadā ievainoti 1478 cilvēki, bet šogad – 1479.

Lai uzlabotu esošo situāciju un izprastu ceļu satiksmes negadījumu iemeslus, Valsts policija jau 2013. gada nogalē ir sākusi sagatavošanās darbus apjomīga pētījuma veikšanai par ceļu satiksmes drošības uzlabošanas iespējām. Pētījuma mērķis ir apzināt dažādus ārējos riska apstākļus, kas veicina ceļu satiksmes negadījumus, un sagatavot vispusīgus priekšlikumus ceļu satiksmes drošības uzlabošanai.

Apjomīgajā pētījumā tiks analizēti dati, par pamatu ņemot šogad notikušos ceļu satiksmes negadījumus. Šobrīd norit darbs pie pētījuma metodoloģijas izstrādes.

Raksts “Vidzemē gājuši bojā seši jaunieši

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.