Rīgas satiksme autostāvvietu apmaksas sistēma SMSRīga vairo klientu skaitu

RP SIA „Rīgas satiksme” autostāvvietu apmaksas sistēma SMSRīga (www.smsriga.lv), kas lietotājiem kļuva pieejama 2013.gada oktobrī, paplašina savu darbību un kopš sistēmas palaišanas brīža tās klientu skaits jau tiek mērīts tūkstošos lietotāju. Šomēnes savu darbību uzsākušas arī mobilās aplikācijas iOS un Android telefonu lietotājiem.

SMSRīga piedāvā autostāvvietu apmaksas iespējas ar mobilā tālruņa palīdzību. Sistēmas lietotāji var apmaksāt auto novietošanu Rīgas ielu maksas autostāvvietās, kuras apkalpo RP SIA “Rīgas satiksme”, aktivizējot un pārtraucot apmaksu jebkurā brīdī ar dažādu SMS komandu vai mobilās aplikācijas palīdzību.

2014. gada aprīlī tika publiskotas SMSRīga mobilās aplikācijas iOS un Android telefonu lietotājiem, kas jau ir pieejamas lejupielādei AppStore un Google Play aplikāciju veikalos. Aplikācijas ļauj ērti papildināt lietotāja kontu, apmaksāt autostāvvietu, kā arī aplūkot kartē savai atrašanās vietai apkārt esošās stāvvietas un turpat no kartes uzsākt apmaksu par attiecīgo zonu. Aplikācija tās lietotājiem sniedz iespēju apskatīt īsu atskaiti par maksājumiem un pēdējām veiktajām darbībām, kā arī informē tās lietotājus par RP SIA „Rīgas satiksme” autostāvvietu jaunumiem.

SMSRīga sniedz pakalpojumus ne tikai fiziskām, bet arī juridiskām personām. Uzņēmumiem SMSRīga sistēma ļauj ērti pārraudzīt izdevumus, jo tajā ir pieejami visu apmaksāto stāvvietu un veikto norēķinu pārskati.

SIA “Rīgas Karte” vadītājs Aleksandrs Brandavs, kura uzņēmums strādā pie SMSRīga ieviešanas un attīstības, uzskata ka SMSRīga ir plašas attīstības iespējas gan RP SIA „Rīgas satiksme” elektronisko norēķinu sistēmas ietvaros, gan Rīgas pašvaldības sniegtajos pakalpojumos, kļūstot par ērtas un draudzīgas Rīgas pilsētas vides daļu. Pilsētas iedzīvotāju ērtībai SMS Rīga plānots integrēt citu RP SIA „Rīgas satiksme” elektronisko norēķinu sistēmu infrastruktūrā un piedāvāt lietotājam vienotu kontu, kas apvienotu e-talonu, elektronisko maciņu, Rīgas pašvaldības pakalpojumu un RP SIA “Rīgas satiksme” apkalpoto autostāvvietu apmaksu, šādi veidojot rīdziniekam ērtu sistēmu, kas apkopotu pilsētā pieejamo pakalpojumu izmantošanu un pārvaldīšanu.

Foto: parkssms.rigassatiksme.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.