“BTA Sieviešu dienas rallijā 2014” piedalās 550 dāmu ekipāžas

Šodien Rīgā jau sesto gadu pēc kārtas startē Latvijā lielākais Starptautiskās Sieviešu dienas pasākums – „BTA Sieviešu dienas rallijs 2014”. Šogad rallijs pulcē rekordlielu ekipāžu skaitu – piedalās 550 dāmu ekipāžas, vienkopus pulcējot 1500 dāmas. Ņemot vērā skaudro statistiku par ceļu satiksmes negadījumu skaitu uz Latvijas ceļiem, lai veicinātu ceļu satiksmes negadījumu skaita samazināšanu, šogad „BTA Sieviešu dienas rallijs” ir ne tikai aizrautīgs un interesants dāmu izklaides pasākums, bet arī izglītojošs pasākums, pievēršot uzmanību autovadītāju drošas un atbildīgas braukšanas prasmēm.

Foto: Publicitātes foto

Jau kopš pulksten 6:00 rītā pasākuma dalībnieces reģistrējās rallijam un izgāja automašīnu tehnisko apskati. Nedaudz vēlāk rallija dalībniecēm Latvijā pazīstamais autosportists, Droša braukšanas poligona 333 trases pārstāvis, Haralds Šlēgelmilhs sniedza dalībniecēm instruktāžu par drošu braukšanu. Dalībnieču sapulces ietvaros rallija galvenais tiesnesis Andris Vanags skaidroja dāmām sacensību laikā veicamos uzdevumus un pārrunāja ar rallija dalībniecēm tehniskos jautājumus. Svinīgais rallija starts dāmām tika dots pulksten 9:15 modes un izklaides centrā „Rīga Plaza”. Rallija ietvaros šogad dāmām jāatrod 13 kontrolpunkti, kuros jāveic dažādi atjautības, veiklības un precizitātes uzdevumi, kā arī uzdevumi, kas saistīti ar drošu autovadīšanu.

Foto: Publicitātes foto

Jānis Lucaus, apdrošināšanas sabiedrības „BTA Insurance Company” SE valdes priekšsēdētājs: „Mums ir patiess gandarījums, ka gadu no gada „BTA Sieviešu dienas rallijs” kļūst populārāks un tajā piedalās arvien lielāks skaits aizrautīgu daiļā dzimuma pārstāvju – tas ir kļuvis par tradīciju gan draudzenēm, gan kolēģēm un ģimenēm. Arī šogad dāmas nebeidz pārsteigt ar izdomu ekipāžu un tērpu noformējumā un neizsīkstošu cīņas sparu. Šis pasākums apliecina to, ka sievietes ir lieliskas autovadītājas, kuras spēj veikt organizatoru izvēlēto rallija trasi, izpildīt daudz un dažādus uzdevumus, bet vakarā kopīgi svinēt Sieviešu dienu. Esmu pārliecināts, ka šogad, šo izklaides un atpūtas pasākumu papildinot ar vērtīgu drošas braukšanas iemaņu, prasmju un zināšanu pārbaudi rallija kontrolpunktos, pasākums ir kļuvis vēl vērtīgāks.”

Foto: Publicitātes foto

„BTA Sieviešu dienas rallijā 2014” ik gadu piedalās arī sabiedrībā zināmas dāmas. Šogad rallijā startē televīzijas un radio raidījumu vadītāja Anna Rozīte, dziedātāja Liene Šomase, dziedātāja Kristīne Šomase, kā arī konkursa „Mrs. Grandma Universe 2013” dalībniece un titulu “Mrs.Grandma GLOBE 2013” un “Mrs. Grandma STAR 2013” ieguvēja Lilita Siliņa. Jau tradicionāli „BTA Sieviešu dienas rallijā” piedalās arī dažādu uzņēmumu ekipāžas. Šogad, gluži kā iepriekšējos gados, startē arī taksometru pakalpojumu sniedzēja SIA „Baltic Taxi”, ēdināšanas uzņēmuma „Pica Lulū”, radio SWH un medicīnas sabiedrības „ARS” u.c. uzņēmumu dāmu ekipāžas.

Foto: Publicitātes foto

Gatis Dzeguze, „BTA Sieviešu dienas rallija 2014” direktors: „Šodien ir veiksmīgi startējis jau sestais „BTA Sieviešu dienas rallijs”. Pēc visu kontrolpunktu atrašanas norādītajā secībā un veiksmīga finiša, kā ierasts, dalībnieces gaidīs Sieviešu dienas ballīte, kas sāksies pulksten 18:00 modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” 2. stāvā, ēdināšanas zonā un priecēs ar dažādiem konkursiem un priekšnesumiem. Taču līdz tam dāmām vēl jāizbrauc visa rallija trase, kas laika ziņā aizņems aptuveni septiņas stundas. Plānots, ka pirmās ekipāžas finišu Rīgā, Mūkusalas ielā 71, modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” varētu sasniegt šodien ap pulksten 15:00. Savukārt, pulksten 20:00 sāksies „BTA sieviešu dienas rallija 2014” dalībnieču apbalvošana vairākās nominācijās, bet rallija uzvarētāja ekipāža, kurai tiks pasniegta galvenā balva no apdrošināšanas „BTA Insurance Company” SE, tiks paziņota īsi pēc pusnakts.”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.