Šorīt uz ceļiem apgrūtināta redzamība un sliktāka saķere

Šorīt vietām nokrišņu laikā ir apgrūtināta redzamība un transportlīdzekļu saķere ar ceļu virsmu, brīdina ceļu uzturētājs “Latvijas Valsts ceļi” (LVC), kas informē, ka šorīt Latvijas centrālajā daļā, vietām Vidzemē un Latgalē nokrišņi lietus un slapja sniega veidā.

Foto: iAuto.lv

Gaisa temperatūra ir ap 0 grādu.

LVC vienlaikus informē, ka šorīt braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoši. Brauktuves ir pārsvarā mitras.

Lai arī kopumā ir silts un pavasarīgs laiks joprojām naktīs un no rītiem gaisa temperatūra ir ap nulli un tas veicina melnā ledus veidošanos uz autoceļu brauktuvēm. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu posmi ūdenstilpju un meža tuvumā. Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

LVC atgādina, ka daudzviet uz grantētajiem autoceļiem ir saistībā ar pavasara šķīdoni ieviesti pagaidu masas ierobežojumi, lai pasargātu ceļus no priekšlaicīgas sagraušanas. LVC arī aicina autopārvadātājus rēķināties ar šiem pagaidu ierobežojumiem un ievērot tos, jo ceļu sakārtošanu varēs veikt tikai tad, kad to konstrukcija būs apžuvusi. Īpašas atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas. Šo satiksmes ierobežojumu ievērošanu pastiprināti kontrolē Latvijas Valsts ceļu nodaļas sadarbībā ar Valsts policiju.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.