A.Matīss ar pasažieru pārvadātājiem pārrunā nozares aktuālos jautājumus

Otrdien, 11.februārī, satiksmes ministrs Anrijs Matīss tikās ar Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas (LPPA) pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālos jautājumus sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas jomā.

Tikšanās laikā puses pārrunāja nozares finansiālo stāvokli, kā arī pauda atbalstu jaunizveidotajai Sabiedriskā transporta padomei.

A.Matīss aicināja asociācijas biedrus veidot konstruktīvu dialogu, atkārtoti uzsverot, ka nozarē jāveic pārvadājumu optimizācija, lai paaugstinātu pasažieru pārvadājumu efektivitāti un samazinātu autopārvadātāju zaudējumus. Satiksmes ministrs arī aicināja izmaiņas veikt tā, lai tās neizjustu autobusu pasažieri.

Savukārt LPPA prezidents Pēteris Salkazanovs atzina, ka joprojām ir aktuāla nelegālo (neregulāro) pasažieru pārvadātāju problēma. Tāpat asociācijas prezidents aicināja meklēt risinājumus autoostu darbības uzlabošanai.

Abas puses arī atzinīgi novērtēja Sabiedriskā transporta padomes darbu, kura izveidota ar mērķi vienoti plānot sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālās nozīmes (starppilsētu un vietējos) maršrutos. A.Matīss pauda pārliecību, ka tas ļaus racionālāk izmantot valsts piešķirtos līdzekļus un uzlabos sabiedriskā transporta pieejamību.

Jau informēts, ka pirmā padomes sēde tika sasaukta š.g. 10.janvārī. SM un LPPA vienojās aktīvi strādāt pie padomes darba uzlabošanas.

Noslēdzot sarunas, abas puses bija vienisprātis, ka šādas tikšanās ir vērtīgas, jo veicina dialogu un izpratni par veicamajiem darbiem, tāpēc tika nolemts arī turpmāk tikties, lai pārrunātu aktuālos jautājumus nozarē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.