Apledojuma dēļ šorīt apgrūtināta braukšana Kurzemē un Vidzemē

Apledojuma dēļ šorīt apgrūtināta braukšana pa valsts un reģionālajiem autoceļiem ir Kurzemē un Vidzemē, liecina ceļu uzturētāju “Latvijas valsts ceļi” informācija.

Šorīt apgrūtināta braukšana Kurzemē ir uz autoceļiem Rīga – Skulte – Liepāja, Rīga – Ventspils, Talsi – Stende – Kuldīga un Līgas – Kandava – Veģi.

Savukārt virzienā uz Vidzemi apgrūtināta braukšana ir uz autoceļiem Rīga – Ainaži, Rīga – Sigulda – Igaunijas robeža (Veclaicene) un Inčukalns – Valmiera – Igaunijas robeža (Valka).

Pa reģionālas nozīmes ceļiem šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Rīgas, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Jelgavas, Kuldīgas, Saldus, Talsu, Tukuma, Valkas un Valmieras apkārtnēs.

Kā norāda ceļu uzturētāji, sasalstot uz brauktuves esošajam mitrumam, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulle grādiem, var veidoties apledojums, jeb tā saucamais “melnais ledus”, kuru ir īpaši grūti pamanīt. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, ceļu uzturētāji aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.