6 autovadītāja „baušļi” no Renault

Prasmes, koncentrēšanās un nosvērtība — Renault Braukšanas skolas instruktori sniedz padomu, kā nekļūt par daļu no policijas ceļu satiksmes negadījumu statistikas.

Pat pirms došanās īsā izbraucienā, ieteicams ņemt vērā dažas svarīgas varbūtības:

1. Citi autovadītāji mani var neredzēt.

„Vienmēr brīdiniet par plānoto manevru, neveiciet to pēkšņi un pārbaudiet, vai to ir iespējams veikt droši,” iesaka Renault Braukšanas skolas instruktori.

2. Laika apstākļi ir būtisks braukšanas drošību ietekmējošs faktors.

„Lietus vai sniegs un pēkšņas temperatūras izmaiņas ietekmē gan automašīnas uz ceļa, gan redzamību un mūsu vispārējo labsajūtu,” norāda instruktori.

3. Pat ja es ļoti steidzos, nekas nav svarīgāks par manu un citu satiksmes dalībnieku dzīvību.

4. Man ir reālistiski jānovērtē savas spējas.

„Pārāk liela pārliecinātība par savām spējām ir galvenais šķērslis, kas kavē autovadītāju prasmju uzlabošanos”, saka Zbigņevs Veseli (Zbigniew Weseli), Renault Braukšanas skolas direktors.

5. Kad esmu pie stūres, es domāju tikai par braukšanu.

„Dzīves sarežģījumu risināšana, strīds ar pasažieri vai svarīgs telefona zvans prasa pārāk lielu vadītāja uzmanību un negatīvi ietekmē braukšanas drošību,” norāda instruktori.

6. Emocijas apgrūtina galamērķa drošu sasniegšanu.

„Negatīvas emocijas ietekmē to, kā uztveram situāciju, un ir tiešā veidā saistītas ar agresīvu uzvedību uz ceļa. Ja vadītājs ir ļoti satraukts, ieteicams uz brīdi nobraukt no ceļa, apstāties drošā vietā un nedaudz pastaigāties, iekams turpināt braucienu,” iesaka Zbigņevs Veseli.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.