Aplikācija “Prāts Neprāts” lejupielādēta gandrīz 9000 reizes

Mēneša laikā Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) kampaņas „Brauc ar prātu. Paliec dzīvs!” ietvaros ar apdrošināšanas sabiedrības ERGO atbalstu izveidoto bezmaksas mobilo aplikāciju „Prāts Neprāts” lejupielādējuši apmēram 2700 iPhone un 6300 Android tālruņu lietotāji.

Izmantojot aplikāciju, Latvijas autovadītāji kopā nobraukuši vairāk nekā 92 tūkstošus kilometru. Iespaidīgais lejupielāžu skaits liecina – aplikācija „Prāts Neprāts” ir apsteigusi lielāko daļu pēdējā laikā Latvijā radīto aplikāciju. „Mums ir liels gandarījums par to, ka viena mēneša laikā aplikācijai ir izdevies iekļūt Latvijas jauno aplikāciju Top 10, lai arī konkurence ir sīva un lejupielāžu skaits mainās ik dienu”, atzīst idejas autors, kampaņas „Brauc ar prātu. Paliec dzīvs!” veidotāja – reklāmas aģentūras „Adell Saatchi&Saatchi” radošais direktors Gatis Veldre.

Brauc ar prātu. Paliec dzīvs! Foto: Publicitātes foto

Ar šīs mobilās aplikācijas palīdzību ikviens autovadītājs var noteikt savu braukšanas stilu – vai tas ir drošs, pārliecinošs, agresīvs, pārgalvīgs vai bīstams, apdraudot sevi un apkārtējos. Aplikācija „Prāts Neprāts” pielāgota Latvijas ceļiem, izmantojot SIA „Karšu izdevniecība Jāņa sēta” interaktīvo ceļu karti un ceļu satiksmes noteikumus attiecīgā ceļā posmā. Uzsākot braucienu, šoferis tiek aicināts ieslēgt aplikāciju, internetu un atrašanās vietas pakalpojumus, kā arī  noteikt savu braukšanu – ātrumu, paātrinājumu un bremzēšanu. Par katru braucienu tiek piešķirti punkti, maksimālais punktu skaits – desmit. Braucot prātīgi,  ar aplikācijas palīdzību Latvijas autovadītāji krāj punktus, kas savukārt ļauj ar atlaidi iegādāties ERGO OCTA polisi. Laika posmā līdz š.g. 13.janvārim kopējais savākto punktu skaits jau sasniedzis 70 tūkstošus.

„ERGO mobilās aplikācijas fiksētie dati liecina, ka 71% autovadītāju braukšana novērtēta virs vidējā (desmit punktu skalā), bet no pārkāpumiem visbiežāk tiek fiksēta atļautā ātruma neievērošana. Tas liecina, ka kopumā mūsu braukšanas kultūra ir laba, tomēr par to jāpiedomā. Izveidotā aplikācija ir unikāls instruments, kas ļauj izmērīt savu braukšanas stilu un pārliecināties vai ar savu rīcību pie stūres neapdraudam sevi un apkārtējos. Ikvienam auto vadītājam būtu svarīgi apzināties, ka pārgalvība ir risks gan pašam, gan citiem satiksmes dalībniekiem,” norāda Ingrīda Ķirse, apdrošināšanas sabiedrības ERGO valdes locekle Baltijā.

Krāt punktus, lietojot aplikāciju un saņemt atlaidi OCTA polises iegādei ERGO var līdz 15.martam. Aplikācija pieejama GooglePlay un Appstore platformās. Lai aplikāciju lejupielādētu Android un iPhone tālruņos vai planšetdatoros, var izmantot aplikāciju meklētāju, ievadot „Prāts Neprāts” vai http://www.csdd.lv/pratsneprats. Tāpat lejupielādi var veikt ar QR koda palīdzību, kas redzams reklāmas materiālos CSDD klientu apkalpošanas centros, ERGO filiālēs un Statoil degvielas uzpildes stacijās.

Kampaņu „Brauc ar prātu. Paliec dzīvs!” organizē CSDD, Satiksmes ministrija un Valsts policija, atbalsta – apdrošināšanas sabiedrība ERGO un SIA Statoil Fuel & Retail Latvia. Kampaņa tiek finansēta no OCTA līdzekļiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.