Nākamgad apdrošinātāju bilances varētu uzlaboties; augs KASKO un OCTA cenas

2014.gadā apdrošinātāju bilances varētu uzlaboties, kas nozīmē ne tikai parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoma pieaugumu, bet arī peļņas pieaugumu, prognozē apdrošināšanas sabiedrības “BTA Insurance Company” valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus.

Foto: iAuto.lv

Runājot par parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjomiem, Lucaus norādīja, ka arī nākamajā gadā varētu saglabāties līdzīgs pieauguma temps kā šogad, proti, parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms nākamajā gadā varētu būt vidēji par 10% lielāks nekā 2013.gadā.

Tāpat eksperts prognozēja, ka nākamgad turpināsies pozitīvā tendence – iedzīvotāju interese un zināšanas par apdrošināšanu pieaugs, un cilvēki arvien vairāk izvēlēsies brīvprātīgos apdrošināšanas veidus, piemēram, nelaimes gadījumu apdrošināšanu, nekustamā un kustamā īpašuma apdrošināšanu.

“Ņemot vērā klientu prasības, apdrošināšanas pakalpojumi kļūs arvien vairāk pielāgoti klientu prasībām un individuālajām nepieciešamībām. Apdrošināšanas tirgū klientu izvēli arvien vairāk nosaka piedāvāto pakalpojumu kvalitāte, serviss, apkalpošana, papildus bonusi, piemēram, cik ērti un ātri iespējams pieteikt apdrošināšanas gadījumu un saņemt atlīdzību izmaksu. Tādējādi noteikti apdrošinātāji arī nākamgad ļoti aktīvi strādās, lai pilnveidotu savus servisa pakalpojumus klientiem un piedāvātu klientiem arvien jaunus pakalpojumus un mūsdienīgas servisa iespējas,” sacīja Lucaus.

Ņemot vērā ceļu satiksmes negadījumu skaita pieaugumu un kopējos apdrošinātāju darbības rezultātus transportlīdzekļu apdrošināšanas segmentā, “BTA” uzskata, ka 2014.gadā būtu jāpalielinās gan OCTA, gan KASKO pakalpojumu cenām. KASKO apdrošināšanas pakalpojumu cenas pieaugums varētu būt līdz 8%, bet OCTA – līdz 5%. Transportlīdzekļu apdrošināšanas jomā tirgū ir sīva konkurence – jaunie tirgus dalībnieki aktīvi cenšas iekarot tirgu, nereti piedāvājot apdrošināšanas pakalpojumus par dempinga cenām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.