Latvijā izdota pirmā izglītojošā grāmata autovadītājiem Mācies braukt droši

2013. gada 16. decembrī tika laista klajā pirmā grāmata latviešu valodā, kas palīdz izprast uz ceļa reāli notiekošo un kļūt par pilnvērtīgu satiksmes dalībnieku. Rokasgrāmata “Mācies braukt droši!” būs nozīmīgs informācijas avots gan topošajiem, gan esošajiem autovadītājiem.

Grāmatas autors Roberts Deiviss kopš 1986. gada ir pazīstams ar savām publikācijām par auto un moto vadīšanu, ceļošanu un drošību uz ceļa. Viņa grāmatas ir populāras, pateicoties vienkāršai un visiem saprotamai valodai, kas izmantota, skaidrojot pat ļoti sarežģītas lietas. Arī jaunākā grāmata ir viegli lasāma un uztverama.

Latvijā rokasgrāmatu “Mācies braukt droši!” ir izdevusi Drošas Braukšanas Skola, kura sadarbojoties ar vairākiem drošas braukšanas un autovadīšanas speciālistiem to ir adaptējusi atbilstoši Latvijas apstākļiem.

Foto: Publicitātes attēls

286. lapaspuses biezajā grāmatā “Mācies braukt droši!” ir piecpadsmit ilustrētas nodaļas, kuru vidū ir tādas nodaļās kā “Satiksmes plūsma”, “Ceļa izjūta”, “Nelabvēlīgi apstākļi” un citas. Tās secīgi ļauj izprast visu, sākot no autovadīšanas pirmajiem soļiem, beidzot ar drošību uz ceļa, kā arī ļauj veikt savu zināšanu pārbaudi.

“Ikdienas darbā mēs sapratām, ka latviešu valodā pietrūkst grāmatas, kurā apkopoti ne vien ceļu satiksmes noteikumi, bet arī atziņas, kas palīdz izprast uz ceļa reāli notiekošo un kļūt par pilnvērtīgu satiksmes dalībnieku. Rokasgrāmatas tiem, kam jau ir autovadītāja tiesības, un tiem, kas vēl tikai grasās tās iegūt,” nepieciešamību izdot šādu grāmatu skaidro Drošas Braukšanas Skolas valdes loceklis Artūrs Priednieks.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.