Pieaug pieprasījums pēc auto aizvietošanas KASKO gadījumos

Pēdējo 5 gadu laikā auto aizvietošana kļuvusi par vienu no straujāk augošajiem KASKO polisē iekļautajiem pakalpojumiem, – liecina apdrošināšanas sabiedrības ERGO dati. Pakalpojums vienlīdz pieprasīts ir gan privātpersonu, gan juridisko personu vidū. Pēc apdrošinātāja aprēķiniem auto aizvietošana vidēji tiek izmantota 3 līdz 5 dienas gadā, un klientu izdevumi, kas izmanto auto aizvietošanu, par šo pakalpojumu ir ap 100 latiem. Tos sedz KASKO polise.

Foto: iAuto.lv

Auto aizvietošanu KASKO klienti var izmantot situācijās, ja negadījumā bojātam transportlīdzeklim nepieciešams remonts un tas vairs nevar piedalīties satiksmē. Pakalpojums arī pieejams, ja auto nepieciešama virsbūves krāsošana, kas rodas pēc viena no biežākajiem negadījumiem – skrāpējumiem un buktēm, kuru novēršanai nepieciešams laiks vidēji līdz 5 dienām. Auto aizvietošanas pakalpojumu iespējams izmantot arī tad, ja auto ir nozagti spoguļi un tas saskaņā ar noteikumiem nevar piedalīties ceļu satiksmē, vai arī, ja nozagts pats auto.

Līdz šim pieprasītākie un populārākie KASKO polisēs ietvertie pakalpojumi ir tehniskā palīdzība, jaunvērtības apdrošināšana, papildu aprīkojuma apdrošināšana, nelaimes gadījumu apdrošināšana, bet pēdējos gados tiem pievienojusies arī auto aizvietošana.

„Ja negadījumā bojāts auto un tiek izmantota auto aizvietošana, privātpersonu ieguvums vidēji ir 100 latu gadā. Savukārt uzņēmumiem par vieglo transportlīdzekli tas var būt krietni lielāks, jo auto bieži vien ir svarīgs biznesa instruments, neatņemama darba sastāvdaļa. Daudzos gadījumos tā neesamība kaut uz neilgu laiku var kavēt uzņēmēja vai viņa darbinieku ikdienas darba gaitas un radīt zaudējumus. Tāpēc vieglo transportlīdzekļu aizvietošana proporcionāli ir kļuvusi vienlīdz populāra kā juridisko, tā privāto klientu vidū,” saka Ritvars Heniņš, ERGO risku parakstīšanas nodaļas vadītājs.

Auto aizvietošana KASKO klientiem vienā reizē pieejama maksimāli 15 dienu garumā, bet kopumā 30 dienas gadā. Lai saņemtu nomas auto, klientam atliek tikai sazināties ar apdrošinātāju un auto automātiski tiks nodrošināts.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.