Policijai aizdomas par ievērojamu ātruma pārsniegšanu kā cēloni traģiskajam negadījumam Skrīveru novadā

Saistībā ar sestdien notikušo satiksmes negadījumu uz Daugavpils šosejas Skrīveru novadā, kur dzīvību zaudēja divi cilvēki, tai skaitā arī mazs zēns, policijai ir aizdomas, ka bojāgājušo braucēju automašīna “Chrysler 300 C” braukusi ar ievērojami pārsniegtu ātrumu.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūru LETA informēja, ka negadījums notika 9.novembrī pirms plkst.18 Skrīveru novada Klidziņā, autoceļa Rīga-Daugavpils-Krāslava-Pāternieki (Baltkrievijas robeža) 77.kilometrā, kur pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ automašīnas “Chrysler 300 C” vadītājs iebrauca braucošās automašīnas “Audi A6 Avant” aizmugurē, pēc kā iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur sadūrās ar automašīnu “VW Caravelle”.

Sietniece apstiprināja publiski izskanējušo informāciju, ka, iespējams, automašīna “Chrysler 300 C” braukusi ar ātrumu ap 170 kilometriem stundā, jo sadursmes brīdī pie šāda ātruma bloķējies automašīnas spidometrs, kā arī citi apstākļi, piemēram, tas, ka automašīna gandrīz pārlūzusi uz pusēm, liecina par ļoti lielu braukšanas ātrumu. Šo aizdomu ticamība, kā arī citi negadījuma apstākļi detalizētāk tiks noskaidroti autotehniskajā ekspertīzē, skaidroja VP pārstāve.

Viņa informēja, ka negadījumā dzīvību zaudēja 1981.gadā dzimušais “Chrysler 300 C” vadītājs un šīs mašīnas pasažieris – 2009.gada maijā dzimis zēns. Vēl viena “Chrysler 300 C” pasažiere – 1981.gadā dzimusi sieviete – nogādāta Ogres slimnīcā, un viņai konstatēts galvas smadzeņu satricinājums, vēdera sasitums, kreisās puses ribu lūzums, kreisās kājas lūzums.

Ogres slimnīcā nogādāts arī “VW Caravelle” vadītājs – 1949.gadā dzimis vīrietis, kam konstatēti ribu lūzumi, vēdera iekšējo orgānu bojājumi, galvas smadzeņu satricinājums, politrauma.

Ar galvas smadzeņu satricinājumu un ķermeņa sasitumiem slimnīcā nogādāta arī “Audi A6 Avanat” pasažiere – 1984.gadā dzimusi sieviete – un “Audi A6 Avanat” vadītājs – 1987.gadā dzimis vīrietis.

Par šo negadījumu VP sākts kriminālprocess, un turpinās izmeklēšana, kuras gaitā nozīmētas vairākas dažādu veidu ekspertīzes.

Jau ziņots, ka sestdiena uz Latvijas ceļiem izvērtusies traģiska – satiksmes negadījumā Skrīveros dzīvību zaudēja divi cilvēki, tai skaitā arī četrus gadus vecs zēns, bet vēl vairāki cilvēki avārijās cietuši, liecina Valsts policijas apkopotā informācija. Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 65 ceļu satiksmes negadījumi, un desmit avārijās cieta cilvēki.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.