Smēķēšana automašīnā tās vērtību var samazināt uz pusi

Piektā daļa no automašīnas salonā smēķējošiem cilvēkiem satraucas par to, ka smēķēšanas dēļ automašīnas vērtība varētu pazemināties, taču speciālisti brīdina, ka šī nodarbe var ļoti krasi samazināt automašīnas cenu otrreizējā tirgū.

Foto: iAuto.lv

Smēķēšana automašīnas salonā ļoti ietekmē tās stāvokli un pazemina vērtību otrreizējā tirgū, portālam „iAuto” stāsta „Skandi Motors” mārketinga vadītāja Jana Krūmiņa. „Smēķēšana salonā sadārdzina pirmspārdošanas sagatavošanu – pilna ķīmiskā tīrīšana izmaksās vismaz 60 latus. Otrkārt, nereti automašīnu vispār neizdodas pilnībā atbrīvot no smēķētāja atstātā aromāta, un tādai automašīnai krasi samazinās potenciālo pircēju loks, jo nesmēķējoši cilvēki to nekad nevēlēsies iegādāties. Treškārt, kā blakus faktors šādai smēķētāja automašīnai bieži vien ir iekšējā apšuvumā izdedzināti caurumi un stipri tumšāks griestu apšuvums. Līdz ar to situācijās, kad ir jāmaina sadedzinātie salona elementi, varat pazaudēt līdz 50% no auto vērtības.”

„Skandi Motors” veiktā klientu aptauja liecina, ka 39% automašīnu īpašnieku smēķē un 65% smēķētāju to dara tieši automašīnas salonā. Gandrīz puse (45%) smēķētāju izmanto automašīnas piepīpētāju cigarešu aizdedzināšanai.

Kompānijas „Hyundai” paziņojums par ieceri savās automašīnās 12 voltu elektroligzdu jeb tā saucamo piepīpētāju aizstāt ar USB ligzdu izraisījis plašas diskusijas par to, vai vispār šāds piepīpētājs ir nepieciešams un vai esam gatavi no tā atteikties arī savās automašīnās.

Lai gan piepīpētāju cigarešu aizdedzināšanai lieto mazāk nekā piektdaļa auto īpašnieku, atteikšanās no tā daudziem radītu sarežģījumus, jo ir daudzas ierīces, kuras paredzēts darbināt tieši no 12 V pieslēguma ligzdas – sākot ar navigācijas ierīcēm un beidzot ar auto ledusskapjiem, tējkannām un daudzām citām iekārtām, norāda Krūmiņa.

Lielākā daļa aptaujāto klientu (88%) automašīnas piepīpētāju izmanto citiem mērķiem – lai uzlādētu mobilo telefonu, portatīvo datoru, planšeti vai kādu citu ierīci, kā arī izmanto to navigācijas vai audio un video atskaņošanas ierīču darbināšanai.

„Grūti prognozēt, vai piepīpētāja aizstāšana ar USB ligzdu mazinātu smēķēšanu vispār, taču tas varētu novērst smēķēšanu tieši automašīnas salonā, līdz ar to viens no plusiem varētu būt salona saglabāšana labā stāvoklī, jo smēķēšana var nodarīt automašīnas apšuvumam nelabojamu kaitējumu,” prognozē Krūmiņa.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.