Autoservisa izvēlē gados vecāki autovadītāji paļaujas uz savu pieredzi, jaunieši klausās draugu ieteikumos

Visbiežāk autobraucēji Latvijā autoservisu izvēlas, balstoties uz draugu, radu un paziņu ieteikumiem (41%) vai uz paša pieredzi un zināšanām (37%). Tikai 8% šoferu mēdz vispirms aptaujāt vairākus autoservisus un tad izvēlēties piemērotāko, noskaidrots Statoil Fuel & Retail Latvia un uzziņu dienesta 1188 veidotā projekta „Autoservisu ceļvedis” aptaujā.

Foto: iAuto.lv

Aptauja atklāj – jo vecāks ir autovadītājs, jo vairāk paļaujas uz personisko pieredzi. Piemēram, pat katram otrajam šoferim, kas ir vecāks par 55 gadiem, servisa izvēles pamatā ir paša pieredze un zināšanas. Turpretī vairāk nekā puse (54%) autobraucēju vecumā līdz 24 gadiem ieklausās tieši draugu, radu un paziņu viedoklī, pirms izvēlas servisu, kam uzticēt savu auto. Tikai katrs ceturtais jaunietis uzticas savai pieredzei.

Atšķirības autoservisu izvēlē vērojamas arī sieviešu un vīriešu auditorijās: daiļais dzimums krietni biežāk, salīdzinot ar autovadītājiem Latvijā, ieklausās draugu vai radinieku viedoklī, bet vīrieši autoservisa izvēli vairāk balsta uz pašu pieredzi.

Aptauju veica pētījumu centrs SKDS 2013. gada septembrī. Aptaujā piedalījās 1005 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.