Kampaņā „Pārsteidz ziemu!” pārbaudīs automašīnu gatavību ziemai

Foto: Publicitātes attēls

No 18. oktobra līdz 2. novembrim Rīgā un Latvijas lielākajā pilsētās pie veikaliem „Maxima” norisināsies kampaņa „Pārsteidz ziemu!”, kuras laikā autovadītājiem bez maksas tiks piedāvāta iespēja pārbaudīt galvenos auto mezglus, kas nodrošina drošu braukšanu ziemas apstākļos, portālu „iAuto” informēja akcijas rīkotāji.

Kampaņa tiek rīkota jau otro gadu, un pērn pārbaudītas vairāk nekā 600 automašīnas. Kampaņas mērķis ir informēt autovadītājus par automašīnas sagatavošanu ziemai un veikt riepu protektora un spiediena mērījumu, akumulatora jaudas mērījumu, kā arī logu slotiņu nolietojumu diagnosticēšanu.

Autovadītājiem tiks piedāvāta arī iespēja bez maksas nomainīt logu slotiņas. Katrs akcijas apmeklētājs saņems tehnisko anketu, kurā būs atzīmēti visi pārbaudes rezultāti, kas autovadītājam ļauj automašīnas tehnisko nepilnību gadījumā doties uz autoservisu, lai tehniskās laikus novērstu tehniskās nebūšanas.

Automašīnu tehnisko pārbaudi veiks kvalificēti speciālisti no Latvijas Autoinženieru asociācijas.

 „Tuvojoties ziemas sezonai, iesakām pievērst lielāku uzmanību riepu drošībai. Riepu uzturēšana labā stāvoklī vienmēr ir bijis svarīgs aspekts drošībai uz ceļa, it īpaši dodoties garos ceļojumos,” stāsta riepu ražotāja „Bridgestone” mārketinga un mazumtirdzniecības attīstības vadītājs Baltijas valstīs Intars Vizbulis.

Pērn tika konstatēts, ka trešdaļai automašīnu akumulatori nav ideālā kārtībā. Arī dati par pārbaudītajām logu slotiņām nebija iepriecinoši – tikai 50% no pārbaudītajām automašīnām tās bija darba kārtībā. Attiecībā uz riepu tehnisko stāvokli (spiedienu un protektoru), aizvadītajā gadā 25% no akcijas apmeklētājiem tika ieteikts nomainīt automašīnām riepas. 

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.