Par gada jauno autovadītāju kļuvis Roberts Lapsiņš

Par Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un raidījuma „Zebra” rīkotā konkursa „Gada jaunais autovadītājs 2013” uzvarētāju kļuvis Roberts Lapsiņš no Lojas, portālu „iAuto” informēja konkursa rīkotāji.

Roberts Lapsiņš Foto: Publicitātes attēls

2.vietā ierindojās Jēkabs Brauers no Vecpiebalgas, kuram liktenīgi izrādījās divi teorētiskā eksāmena jautājumi. 3.vietu izcīnīja Jānis Rakitovs no Balviem. Ar īpašu drosmi un labiem rezultātiem izcēlās arī vienīgā meitene, Justīne Sevčenoka no Ķekavas, kurai izdevies iekļūt starp 30 labākajiem jaunajiem autovadītājiem.

Konkursa finālistiem bija jādemonstrē savas braukšanas prasmes ar kartingu, jāizpilda dažādi veiklības braucieni ar automašīnām, jāpieveic šaura un līkumota trase ar vairāk nekā divus metrus platu piekabi un jāizpilda teorētiskais eksāmens internetā.

Kopumā konkursā „Gada jaunais autovadītājs” šogad piedalījās vairāk nekā 800 dalībnieku, kas ir par trešdaļu vairāk nekā pērn. Gandrīz 200 no viņiem sekmīgi nokārtoja konkursa teorētisko kārtu internetā un izcīnīja iespēju startēt vienā no sešiem pusfināliem.

Konkursa finālā iekļuva 30 jaunieši no visas Latvijas, kuri uzrādīja labus rezultātus konkursa teorētiskajā kārtā un ierindojās pirmajā pieciniekā Kuldīgas, Gulbenes, Valmieras, Liepājas, Bauskas un Rīgas pusfinālos.

Konkursu „Gada jaunais autovadītājs” rīko CSDD sadarbībā ar raidījumu „Zebra”. Pusfināli notika sešās dažādās Latvijas pilsētās, sniedzot bezmaksas iespēju jauniešiem vecumā no 16 līdz 18 gadiem pierādīt savas topošā autovadītāja prasmes, kā arī zinošu instruktoru uzraudzībā pārbaudīt sevi dažādās situācijās uz ceļa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.