„Riga Master Workshop” piedāvās ekskluzīvo retro automašīnu uzglabāšanu ziemā

„Riga Master Workshop” sākusi piedāvāt ekskluzīvo klasisko automašīnu ieziemošanas un uzglabāšanas pakalpojumus, portālu „iAuto” informēja uzņēmumā.

Foto: rmw.lv

„Līdz šim šāds pakalpojums privātpersonām nav bijis pieejams, bet mēs esam izpētījuši, ka nepieciešamība ir. Profesionāli uzglabājot retro automašīnu, tā īpašnieki pagarinās arī sezonu, kad tas ir izmantojams. Tā vietā, lai katru pavasari kavētu laiku ar stāvokļa novērtēšanu un remontu, varēs uzreiz sēsties pie stūres un braukt,” stāsta „Riga Master Workshop” īpašnieks Māris Bebris.

Viens no „Riga Master Workshop” mērķa tirgiem ir Krievija, kur pēc Bebra vārdiem šim pakalpojumam varētu būt vislielākais pieprasījums. „Krievijā klasiskā automobiļa īpašnieks var autobraukšanas priekiem nodoties labi ja trīs mēnešus gadā. Savukārt, ziemas laikā to uzglabājot Latvijā, no šejienes to var aizgādāt uz jebkuru Dienvideiropas valsti, kur retro automašīnu sezona praktiski ir visu gadu,” stāsta Bebris.

Darbnīcas teritorijā ir vieta līdz pat 30 automobiļiem, un uzņēmuma speciālisti spēkratus ieziemos un aprūpēs visu sezonu.

Kā stāsta Bebris, nevērīga automašīnu ieziemošana tām kaitē vairāk nekā braukšana nepiemērotos laikapstākļos. Piemēram, pirms automašīnas novietošanas tai paredzētajā glabātuvē vispirms jāiztīra tās motora telpa un jānomaina eļļa. Klasiskajiem automobiļiem nepieciešami īpaši uzglabāšanas apstākļi, galvenokārt, specifisks mikroklimats – noteikta temperatūra un gaisa mitrums, lai uz automobiļa virsmas nerastos rasas kārtiņa, kas kaitē tā krāsai.

„Pareiza restaurēto un klasisko auto uzglabāšana rudens un ziemas periodā var paildzināt to mūžu vismaz par 20-30%. Tāpat šo auto īpašniekiem pavasarī tiks aiztaupīti virkne tēriņu remontdarbiem, kas parasti tos sagaida, ja auto ir glabāts vienkāršā stāvvietā, kur nav vienmērīgas temperatūras un ja spēkrats vairāk nekā trīs vai četrus mēnešus netiek kustināts vispār,” uzsver Bebris.

Arī periodā, kad automašīna netiek izmantota, apkopei jābūt regulārai. Vismaz reizi mēnesī ieteicams to izkustināt – iedarbināt motoru, ļaut uzsilt līdz darba temperatūrai un, ja iespējams, arī izbraukt, lai izvairītos no detaļu ierūsēšanas. Vēl nepieciešams parūpēties arī par akumulatora uzturēšanu labā kārtībā.

„Ikviens tehnoloģijas pazinējs piekritīs, ka jebkāda veida spēkrats vislabākajā stāvoklī ir tad, ja tiek regulāri darbināts. Pat visvienkāršākais motocikls cieš, ja tiek ilgi glabāts bez pienācīgas uzraudzības,” stāsta Bebris.

„Riga Master Workshop” ir automašīnu restaurācijas darbnīca, kas apkalpo klientus no Krievijas, Vācijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Beļģijas, Singapūras un Austrālijas. Darbnīcā gadā restaurē vidēji astoņus klasiskos automobiļus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.